Haşereyle mücadelede öğrenciler bilgilendiriliyor

Oktay ÇAYIRLI -

Haşereyle mücadelede öğrenciler bilgilendiriliyor

Sivrisinek ve diğer haşerelerle sahada mücadelesini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili bilgilendirme seminerleri de düzenliyor… İlçemizdeki öğrencilere yönelik başlatılan bilgilendirme seminerinde sunum yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü Milas Bölge Sorumlusu Veteriner Hekim Taner Karoğlan, halk sağlığının olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçmek, çevre ve ekolojik dengeyi koruma bilinci ile çalıştıklarını ifade etti…

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü tarafından ilçemizde bulunan öğrencilere yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlenmeye başlandı.

Sivrisinek ve diğer haşerelerin üreme şekli, üreme alanları, haşerelerden insanlara bulaşabilecek hastalıklar ile mücadele yöntemlerini içeren bilgilerin Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü Milas Bölge Sorumlusu Veteriner Hekim Taner Karoğlan tarafından aktarıldığı bilgilendirme toplantıları, iki gün önce Dr. Mete Ersoy, Merkez ve Özge Koleji 5 ve 6’ncı sınıf öğrencileri ile başlatıldı.

Program kapsamında önceki gün ise Milas Halk Eğitimi Merkezi Salonunda Sakarya, Zekeriya Gümüşkesen ve Gümüşlük okullarının 5 ve 6’ncı sınıf öğrencileriyle bir araya gelindi.

Yaz aylarında yoğun bir şekilde yapılan sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarının kış aylarında da sürdürüldüğüne dikkat çeken Karaoğlan, larvaların barındığı kanallar, fosseptikler, sulama tankları, sazlıklar gibi yerleri kontrol altında tutarak ilaçlama çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Halk sağlığının olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçmek, çevre ve ekolojik dengeyi koruma bilinci ile çalıştıklarını belirten Karoğlan, “Halkımız arasında kışın sivrisinek üremesi olmayacağı kanısı yaygındır. Ancak sivrisinekler, değişik ortamlara çok çabuk uyum sağlayan ve kış aylarında da yaşayan ve bazı türlerinin de üremeye devam ettikleri tespit edilen bir haşeredir. Sivrisinek türleri ortalama 15 derece üzeri hava sıcaklığında üremeye başlar. Bölgemizin ortalama hava sıcaklığı 15,3 derecedir. Ancak 2015 Aralık ve 2016 Ocak aylarında hava sıcaklığının -2 ile -3 dereceye düşmesine rağmen sivrisineklerin açık fosseptik, atık araç lastikleri ve havuzlarda üredikleri ekiplerimizce bizzat tespit edildi. Sivrisineklerin kışlama evresi, mücadele çalışmalarında en önemli dönemdir. Kış mevsiminde yapılan mücadelede ergin sivrisineklerin kışlak alanları olan ahırlar, depolar, menfezler, köprü altları ve kanalizasyon sistemleri gibi kapalı ve yarı açık alanlara kalıcı ve anlık etkili ilaçlarla termal sisleme yapılıyor. Korunaklı havuzlar ve açık fosseptiklerde de sivrisinek üremeleri meydana geliyor. Bu şekildeki üreme alanlarına da larvalara etkili ilaçlar uygulanıyor” dedi.

İlçemiz merkezindeki okullarda öğrencilere yönelik gerçekleştirilen seminerlerin ardından, program kapsamında önümüzdeki günlerde kırsal mahallelerde bulunan okul öğrencileriyle de bir araya gelineceği öğrenildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık