“Hayır! Hayır! Hayır! Sonsuza kadar Hayır!”

Oktay ÇAYIRLI -

“Hayır! Hayır! Hayır! Sonsuza kadar Hayır!”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Milas Şubesi tarafından ilçemizde basın açıklaması gerçekleştirildi… CKD Milas Şube Başkanı Gülden Sökelioğlu tarafından okunan açıklamada, “8 Mart’ta günümüzü kutlayan güzel sözler, kutlama mesajları, çiçeklerle süslü yazılar yazılacak; sonra kadınlar yine unutulacak” ifadeleri yer aldı…

CKD Milas Şubesi tarafından önceki gün kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ilçemiz Atapark’ta saat 17’de basın açıklaması gerçekleştirildi.

CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, CHP Milas İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz ve Kadın Kolları üyelerinin de katılarak destek verdikleri etkinlik sırasında CKD Milas Şube Başkanı Gülden Sökelioğlu tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Kadınlar... Uyanın artık!”

8 Mart’ta günümüzü kutlayan güzel sözler, kutlama mesajları, çiçeklerle süslü yazılar yazılacak; sonra kadınlar yine unutulacak.

Biz kadınların, bu süslü laflara ihtiyacı yok; bizler, 1920’li, 1930’lu yılların Atatürk Türkiyesinde olduğu gibi insan yerine konmak istiyoruz. Biz kadınlar, aile - okul - iş ve meslek hayatında erkeklerle eşitlik istiyoruz. Çocuk yaşta tacize uğrayıp tecavüzcüsü ile evlendirilmek istemiyoruz. Okuldan koparılan oyun çağındaki kız çocuklarının, kendi çocukları ile değil; oyuncaklarıyla büyümesini istiyoruz. Geçimsizlik nedeniyle boşanmak istediğimiz eski eş veya kocamız tarafından öldürülmek istemiyoruz; yaşamak istiyoruz.

Töre cinayetlerine ve diğer cinayetlere iyi hal indirimi verilmesini; eş katillerinin serbest kalmasını veya çok az ceza almasını istemiyoruz. Enflasyon, işsizlik, ekonomik bunalım nedeniyle annelerin tencerelerinde et yerine dert kaynatmasını istemiyoruz.

Çocuklarımızın hiç bilmediğimiz Irak, Suriye ve Afganistan topraklarında şehit olmasını istemiyoruz. Çocuklarımızın geleceğinin çalınmasını istemiyoruz. Kıyafetlerimize, makyajımıza, kahkahamıza, kaç çocuk doğuracağımıza karışılmasını istemiyoruz. Çocuk doğuramayan kadınların aşağılanmasını istemiyoruz. Yurtsever, aydın, Atatürkçü çalışan kadınlara terörist damgası yapıştırılıp; çok sevdiği mesleğinden koparılmasını istemiyoruz

21. yüzyılda; Arabistan’da, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü ‘Cahiliye’ devrine dönülmesini istemiyoruz. Çocuklarımızın okuduğu okullarda tacize uğramasını, kaldığı yurtlarda yanmasını istemiyoruz. Kısaca, insan onuruna yakışır şekilde yaşamak istiyoruz.

Emperyalizmin çıkarları için işgal edilen Suriye topraklarında, Işid’li teröristlerin kaçırıp köle pazarlarında sattığı Ezidi kızların ve kadınların çığlığını, acaba kaç kişi yüreğinde hissetti?

Savaşın bedelini hep kadınlar ödüyor; hem de acıyla ve kanla. Ülkemizde terör nedeniyle kaç kadın ve kız çocuğu, eşini, çocuğunu ve babasını kaybetti? Giden canlar geri gelmiyor ama bari bundan sonra kayıplar yaşanmasın. Analarımızın, kadınlarımızın ve çocuklarımızın gözyaşları akmasın.

Ülkemiz insanları refah, huzur ve mutluluk içinde yaşasın. Bu cennet vatanda, cenneti yaşayalım.

Biz kadınların hayali, sadece 8 Martlarda değil; her gün emeğin ve kadınların günü olsun.

Kadınlar gülerse dünya güler. Dünyada değişim kadınlarla olacak; kadın düşünceleriyle, bedeniyle, doğumun ve değişimin sembolüdür.

Kadınlar...Uyanın artık!..

Sizleri zincire vurmak isteyen, haklarınızı elinizden almak isteyenlere ve bütün olumsuzluklara karşı referandumda yanıtınız nedir?

Hayır! Hayır! Hayır! Sonsuza kadar Hayır!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık