‘Hayvan Hırsızlığı’na karşı önlemler

ÖNDER Haber -

‘Hayvan Hırsızlığı’na karşı önlemler
  • 07 September 2016, Wednesday 6:37

İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle büyükbaş ve küçükbaş hayvan hırsızlıklarının, hayvan nakilleri ile hayvan satışlarındaki artışa paralel olarak artacağına dikkat çekilerek, “Jandarma sorumluluk sahasında hayvan hırsızlığının önlenmesine yönelik alınabilecek tedbirler emniyet ve asayişin sağlanması açısından büyük önem arz etmektedir.

Muğla Valiliği’nin talimatları ile İl Jandarma Komutanlığı büyükbaş hayvanlar için “Hayvan Pasaportları”, küçükbaş hayvanlar için “Nakil Beyannameleri” kontrol edilip şüpheli durumlarda ise Veteriner Bilgi Sistemi’nden (TÜRK-VET) gerekli kontroller yapılmakta, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün müşterek saha çalışmalarında büyükbaş hayvanlar için İl dışına yapılacak sevklerde ayrıca Veteriner Sağlık Raporu kontrol edilmektedir.

Hayvan hırsızlıkların yoğun olarak yaşandığı saatlerde mobil ve sabit kontrol ekipleri oluşturularak yollarda ve hayvan bakım yerlerinde denetimler sürekli hale getirilmiş, ayrıca   hayvan hırsızlığı olaylarına karşı hayvan sahipleri cep telefonuyla kısa mesajla, dikkatli olmaları hususunda bilgilendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık