“‘Hedefim güneş, ıskalarsam yıldızlardayım’ diyebilmelisiniz!”

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

“‘Hedefim güneş, ıskalarsam yıldızlardayım’ diyebilmelisiniz!”
  • 21 September 2016, Wednesday 4:51

2016 - 2017 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı dün düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirildi…

Saat 9’da Atatürk anıtına Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın öğrencilerle birlikte çelenk sunmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sürdü. Kutlama programına daha sonra Dr. Mete Ersoy İlkokulu’ndaki etkinlikle devam edildi.

Buradaki program ise saat 9.30’da saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle başladı.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yanısıra, AKP eski Muğla Milletvekili Hasan Kökten, bazı kurum yöneticileri ile siyasi parti temsilcilerinin katıldığı etkinlik Dr. Mete Ersoy İlkokulu sınıf öğretmeni İlkay Çotra’nın konuşmasıyla sürdü.

 

Çocuklarımızın yaşamdan tat almalarını sağlamalıyız

İnsanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet, emeğin en yüce değer olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Çotra, “Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen okulumuzun huzurunda olmanın verdiği mutluluk içinde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Yurttaşlığın en önemli sınavının verildiği ilköğretimde; çocuklarımıza her şeyden önce bir yaşam biçimi olarak demokrasiyi öğretmeli ve özümsemelerini sağlamalıyız. Ancak üreten ve yaşama doğrudan katılan insanların mutlu olabileceği gerçeğini unutmamalı, çocuklarımızın yaşamdan tat almalarını sağlamalıyız. İnsanlığın ilk eğitim aldığı yer ailesi, ilk öğretmenleri annesi ve babasıdır. Bu sebeple biz öğretmenlere en büyük desteği öğrencilerimizin aileleri verecektir. Okul, donanımlı, bilgili, yön verilen değil yön veren, hakkını arayan ve savunan, aydın ve aydınlatan birey olarak yetiştirmeye çalışır” dedi. 

 

Özgüvenli bir nesil yetiştirmek

Konuşmasının bir bölümünde öğretmenlere de hitap eden Çotra, “Başöğretmen Atatürk’ün, ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım. Ulu önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Kuşak çatışmaları yaşanırken anne çocuk, dede torun arasında; biz çocukları, gençleri anlamak sıkı bir iletişim kurmak ve onları geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu bir an bile aklımızda çıkarmamalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır” dedi.

 

‘Hedefim güneş, ıskalarsam yıldızlardayım’

Sözlerini, öğrenci ve velilere de tavsiyelerde bulunarak sürdüren Çotra, “Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler; ülkemiz, okuyabilmek uğruna yirmi kilometreyi çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, bir sınıfta doksan, bir sırada birlikte oturan beş öğrenciden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bugünlere geldi. Sizler, okulumuzda, tek kişilik sıralarda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız, asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaktır. ‘Hedefim güneş, ıskalarsam yıldızlardayım’ diyebilmelisiniz. Saygı değer veliler, sizlerin görevi okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Öğrencinizin yalnız öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için çabalayınız. Onlara güveniniz, güven veriniz. Başarılı yanlarını ön plana çıkarınız. Başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız. Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi ‘Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri öğrenim, hududu ne olursa olsun, ilk önce ve her şeyden önce Türkiye’nin bağımsızlığına, kendi benliğine, milli geleneklerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek gerektiği öğretilmelidir.’ Bu bilinçle, yeni öğretim yılının, değerli meslektaşlarıma, öğrencilerimize ve öğrenci velilerimize başarı, sevgi, mutluluk dolu günler getirmesini diliyorum” dedi.

 

Geleceğimizin teminatı

Sınıf öğretmeni Çotra’nın yaptığı konuşmanın ardından Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal kürsüye davet edildi. Yeni eğitim öğretim yılına hep birlikte heyecanla, azimle ve sevinçle başladığımızı belirterek konuşmasına başlayan Bal sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve öğrencilerimizi, millî, manevi ve insani değerleri ile tarihsel ve kültürel hassasiyetleri benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek, bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır. Bu bağlamda, 2016 - 2017 eğitim öğretim yılının ilk haftasında, ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ temasıyla öğrencilerin seviyesi dikkate alınarak bilgilendirme ve etkinlikler yapılacaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin demokrasi, millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında bilinçlendirilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur. 15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi ve millî iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulmuş, devletimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişiyle demokrasimiz kazanmıştır. Türk milleti, bu demokrasi sınavından yüzünün akıyla geçmiştir. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu darbe girişiminde milletimiz Malazgirt’te, haçlı seferlerinde, Çanakkale’de ve Kurtuluş savasında, olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Halkımız tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşmiştir.

Okullarımızdan ve öğretmenlerimizden temel beklentimiz, bu ilkelere uygun davranmaları, Milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda vatanını seven, insani değerlere sahip öğrenciler yetiştirmeleridir. İlköğretim meselesi demek: Büyük Önder Atatürk’ün de dediği gibi ‘vatan, millet, bayrak meselesi’dir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu bilinç ve bu sevgi ile başladığımız eğitim öğretim yılının, başarıları da beraberinde getireceğine inancımız sonsuzdur. Geçmişini çok iyi bilen bugününe vakıf, geleceği için çok büyük hayalleri olan nesiller yetiştirmek dileği ile 2016 - 2017 eğitim öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını, başarı ile geçmesini dilerim.”

 

Şiirler

Yapılan konuşmaların ardından 4 A sınıfı öğrencilerinden Elanur Gümüş, 4 B sınıfı öğrencilerinden İpek Sapancı, 3 A sınıfı öğrencilerinden Defne Çetinkaya, 3 D sınıfı öğrencilerinden Eren Akın ve 4 D sınıfı öğrencilerinden Tuanna Kargı, ilköğretim haftası temalı şiirler okudular.

 

‘Hoş geldiniz’

4 B sınıfından bir grup öğrencinin, bu yıl ilkokula başlamış olan 1 A sınıfından bir grup öğrenciye ‘hoş geldiniz’ çiçeği vermesiyle devam eden program, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık