“Hedefimiz, 2019’dan itibaren ikili eğitimi tamamen bitirmek!”

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

“Hedefimiz, 2019’dan itibaren ikili eğitimi tamamen bitirmek!”

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, dün gazetemizi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal da hazır bulundu.

 

25 yatırımdan 7’si Milas’ta …

Tanışma ve nezaket amaçlı ziyaret esnasında, Milli Eğitim’in çalışmaları konusunda görüşlerimizi soran ve yapılmakta olan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, Muğla ve Milas’ta eğitimin bütün eksiklerini gidermek için yoğun bir çaba içinde olduklarını belirterek, bu yıl için bağışçıların yapacakları dışında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Muğla’da 25 adet daha yatırım programladıklarını, bunun ise 7’sinin Milas’ta olduğunu belirtti.

2019’dan itibaren ikili tedrisatı bitirmeyi amaçladıklarını belirten Ekinci, sorularımız üzerine, Sanayi’nin üst tarafındaki “kampüs alanı”na yapılan iki okul binasının birinin, bu yıl, depreme dayanıksızlığı nedeniyle boşaltılan Endüstri Meslek Lisesi, diğerinin ise kent içinde büyük sıkıntı çeken Kız Meslek Lisesi olarak değerlendirileceğini belirtirken, Kız Meslek Lisesi’nin şimdiki binasının da Sakarya Ortaokulu olarak kullanılacağını açıkladı.

 

Eski TEKEL binası …

Yapımı yılan hikayesine dönen eski Tekel binasının ise, ilk başta Okul Aile Birliği’nin acele kararıyla ihale edilmiş olduğunu, ama yapım hatası olduğu anlaşılınca yaşanan sıkıntıların ve uzamanın gerçekleştiğini, binayı, güçlendirilmesinin bitirilerek, daha az insan yoğunluğunun olacağı bir bina olarak değerlendirmek istediklerini belirtti.

 

Kampüs alanına üçüncü okul …

Milas’a yapılacak olan yatırımlardan birinin de, yine kampüs alanındaki üçüncü okul binası olacağını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, hedeflerinin, 2019’dan itibaren ikili eğitimi tamamen bitirmek olduğunu kaydetti.

Ziyaret sırasında ayrıca, Milas’ın pek çok başka konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık