Hemşehrimiz Nazmi Yükselen’i türkülerle andık

ÖNDER Haber -

Hemşehrimiz Nazmi Yükselen’i türkülerle andık

Milas Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Milaslı Devlet Sanatçısı Nazmi Yükselen için, aramızdan ayrılışının birinci yılında anma gecesi düzenledi.

Hemşehrimiz, Usta Sanatçı Nazmi Yükselen, aramızdan ayrılışının birinci yılında, derlediği ve seslendirdiği türkülerle ile anıldı.

Geceye Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, Belediye Meclis Üyeleri, 24. Dönem Milletvekili Tolga Çandar, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Nazmi Yükselen’in yakınları, sevenleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bugün Milas için önemli bir akşamı yaşıyoruz. Bir yıl önce kaybettiğimiz ve kendisini bu sahnelerde özlemle beklediğimiz değerli büyüğümüz, sanatçımız Nazmi Yükselen’i, onu yetiştiren toprakların birer ferdi olarak özlem ve saygı ile anıyoruz. Bu anma etkinliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu geceyi bizlere hazırlayan Türk Halk Müziği Topluluğumuza, katılan siz değerli vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Tokat’ın ardından sahneye gelen Nazmi Yükselen’in Kızı Nihal Cığız Yükselen; “Onsuz burada olmak çok acı. Ama böyle bir gecenin hazırlanması acımızı bir nebze hafifletiyor. Eminim ki babam da bizi dinliyor. Bu geceyi düzenleyen Milas Belediyesi’ne,Türk Halk Müziği Topluluğu’na, Şefleri Ahmet Algur’a ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Geceye katılan 24. Dönem Muğla Milletvekili Tolga Çandar ise, “Bir kenti güzelleştiren insanlar vardır. İyi ki o insanlar var dersiniz. Sokakta görseniz yüzünüz gülümser. İşte Nazmi Yükselen de öyle bir insandı” diyerek Yükselen’in anısına Karaova Düğünü türküsünü seslendirdi.

Şefliğini Ahmet Algur’un yaptığı, Sazlarda Şaban Türkoğlu, Caner Gündüz, Erol Gülten, Mustafa Özalp, Sadık Selçukkaya, Ülker Barbaros, Hakan Kayatemur ve Ali Oruç’un görev aldığı ve Olcay Aydilek Kır, Cansu Soydan, Nuray Gözel, Sevinç Süzük, Gönül Avaz, Esin Ökten, Ebru Karacan, Şengül Sam, Yeşim Cebeci, Hasan Salım, Mustafa Giresun, Fuat Turan, Buğra Türkoğlu, Ahmet Bozkurt, Şenol Sandal, Mehmet Yılmaz, Mustafa Şen ve Mehmet Hamdi Balıkçı’dan oluşan Milas Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Nazmi Yükselen’in derlediği ve seslendirdiği Ormancı, Karaova Düğünü, Hayıtlıdan Çıktım da İmanım gibi birbirinden güzel 9 türküyü seslendirdi.

Dinleyenler tarafından büyük beğeniyle izlenen konser sonrasında Nazmi Yükselen’in oğlu Abidin Yükselen, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Koro Şefi Ahmet Algur’a teşekkür ederek çiçek sundu.

Kaymakam Gürel ve Başkan Muhammet Tokat da, konser anısına Nazmi Yükselen’in eşi Leman Yükselen ve Ahmet Algur’a birer plaket verdiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık