“Her Atık Çöp Değildir!”

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

“Her Atık Çöp Değildir!”

 

Milas Geri Kazanım Projesi (GEKAP) kapsamında, “Her Atık Çöp Değildir!” sloganı ile okullarda eğitim çalışması başlatıldığı bildirildi.

İlçemizde ‘geri kazanım’ çalışmalarını yürüten Mavi Yol A.Ş.’den yapılan açıklamada, “Atıkların geri kazanımı ile hammadde ve enerji tasarrufu ekonomiye katkı ve çevre koruma gerçekleşmektedir. 1 ton kağıdın geri kazanımı ile 17 ağaç kurtuluyor. 1 ton camın geri kazanımı ile 100 lt. petrol tasarruf ediliyor. Plastikler denizlerde 450 yıl, karada 2 bin yıl, alüminyum kutular 300 - 350 yıl doğada kalıyor.

Kentleşme, insanlık tarihinin önemli devrimlerinden biridir. Ancak kentlerin nüfusu ve sayısı arttıkça, tüketim alışkanlıkları değiştikçe, kent sakinleri tarafından üretilen atık (çöp) miktarı da doğal olarak artmaktadır. Bu artış birçok çevresel sorunu da yanında getirmektedir. Tarım alanlarının gittikçe azalması ve kentsel atıklar bu sorunların en başta gelenleridir. Bu sorunlar ile baş etmek mümkündür ve bunun için hepimizin yapacağı bir şeyler mutlaka vardır. En başta da atıkların kaynağında ayrılmasıdır” denildi.

Mavi Yol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Uygun tarafından yapılan açıklamada daha sonra şöyle denildi:

“Ambalaj atığı toplama, ayırma ve geri kazanım faaliyeti gösteren lisanslı Mavi Yol A.Ş. firmamız tarafından Çevre Mühendisimiz Damla Aktaş ve ekip personellerimiz ile Milas Belediyesi ve Yetkilendirilmiş Kuruluş PAGÇEV’ in de işbirliğiyle, ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik, çocuklarda küçük yaşta geri kazanım bilinci oluşturmak için; ambalaj atığı geri kazanım konulu çevre eğitimlerini başlattık.

Proje kapsamında ilk olarak Semiha Altunkan İlkokulu, Gümüşlük İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Özel Milas Tek Koleji olmak üzere 4 okulda başlatılan eğitimler diğer okullarda da devam edecek. Hedefimiz tüm okullar.

Eğitim sonrasında okullara geri dönüşüm kutuları bırakılmış, öğrencilere şapka, eğitim broşürü, balon ve rüzgârgülü dağıtılmıştır.

Kâğıt, karton, pet şişe, plastik, cam ve metal atıkların, sebze, meyve, yemek artığı v.b yaş atıklardan ayrı toplanmasının önemi anlatılarak çevre ve geri kazanım/dönüşüm konularında bilinç oluşturulmaya çalışılmıştır.

Eğitimin sonunda, kaynağında ayırma uygulaması yapılarak geri dönüşüme katkı sağlamanın keyfi yaşatılmıştır.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık