“Her Öğretmen bir Kubilay olmalıdır”

ÖNDER Haber -

“Her Öğretmen bir Kubilay olmalıdır”

86 yıl önce şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, ilçemizde Eğitim - İş Milas İlçe Temsilciliği tarafından yapılan yazılı açıklamayla anıldı… Açıklamada, “23 Aralık 1930’da Menemen’de bir grup yobazın başlattığı ve Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’nin katledilmesiyle sonuçlanan acı olay, laik ve demokratik Cumhuriyet’in varlığına yönelen başarısız girişimlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır” denildi…

Eğitim - İş Milas İlçe Temsilciliği tarafından yazılı bir açıklama yapılarak; 23 Aralık 1930’da , İzmir’in Menemen ilçesinde, gericilerce katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey, öldürülmelerinin 86’ncı yıldönümünde anıldılar.

“Her öğretmen bir Kubilay olmalıdır” başlığı ile yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“23 Aralık 1930’da Menemen’de bir grup yobazın başlattığı ve Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’nin katledilmesiyle sonuçlanan acı olay, laik ve demokratik Cumhuriyet’in varlığına yönelen başarısız girişimlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

Cumhuriyet’e ve Atatürk devrimlerine inanmış Mustafa Fehmi Kubilay, bağlı olduğu değerler adına canını hiçe saymış, Cumhuriyet’in korunması uğruna ulusumuzun hiçbir özveriden kaçınmayacağının göstergesi olmuştur. Kubilay, Ulu Önderimiz Atatürk’ün belirttiği gibi ‘Cumhuriyet’in hayatiyetini tazeleyen ve kuvvetlendiren’ bir simge olarak ulusumuzun gönlünde ‘devrim şehidi’ olarak ölümsüzleşmiştir.

Kubilay’ın yeni harflerle eğitime karşı çıkan gericiler tarafından şehit edilmesinin ardından Atatürk, yayınladığı taziye mesajında; ‘Kubilay Bey şehit edilirken, mürtecilerin gösterdiği vahşet karşısında, ahaliden bazılarının onlara alkışla destekte bulunmaları, bütün cumhuriyetçi ve vatanperverler için utanılacak bir hadisedir’ demiştir.

Eğitim - İş olarak diyoruz ki; her Öğretmen bir Kubilay olmalıdır. Bütün eğitim-bilim çalışanları ve halkımız, bağnaz düşüncelerin, kişi, toplum ve devlet yaşamını etkilememesi için duyarlı olmalı, Türkiye Cumhuriyeti’nin hedeflerini gerçekleştirmesi yolunda ilerici atılımları ilk günkü bilinçle sürdürmelidir. Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk İlke ve Devrimleri için tehdit oluşturan düşünce ve girişimler, ulusumuzun duyarlılığı ve sağduyusu  sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Kuşkusuz, Türk ulusu Yüce Atatürk’ün aydınlattığı yolda ilerleyecek, cumhuriyetimize, ulusal değerlerimize bağlılığını her koşulda gösterecektir.

Devrim şehidimiz Kubilay’ı, şükranla ve minnetle anıyor, huzurunda saygıyla eğiliyoruz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık