Hırsızlık diye gittiler, tarihi eser operasyonu yaptılar

ÖNDER Haber -

Hırsızlık diye gittiler, tarihi eser operasyonu yaptılar

İlçemizde, gelen bir hırsızlık ihbarı üzerine harekete geçen Milas İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri, hırsızlığın meydana geldiği evde yaptıkları araştırmada Eski Yunan, Roma ve Bizans dönemlerine ait sütun başları, seramik kaplar ve ok uçlarından oluşan 35 adet tarihi eser ele geçirdi…

Boğaziçi Mahallesi Dörttepe Evleri Sitesi’nde N.T.’ye ait evde, önceki gün hırsızlık olayı meydana geldi.

N. T.’nin kardeşi N. T. saat 15 sıralarında evi kontrol etmek istedi. Eve geldiğinde LCD televizyonun yerinde olmadığını fark eden N. T. eve hırsız girdiğini düşünerek jandarmaya ihbarda bulundu.

Jandarma ekipleri tarafından evde yapılan inceleme ve araştırma sırasında evin içinde farklı dönemlere ait tarihi eserler bulundu.

Jandarma’ya tarihi eserlerin kardeşi N. T.’ye ait olduğunu belirten N. T., abisinin tarihi eser hobisi olduğunu söyledi ve tarihi eserlerin köylerden ve çevrede gezilirken toplandığını ifade etti.

Hırsızlık vakası nedeniyle ikamete giden jandarma, tarihi eserlerin bulunmasının ardından evde konuyla ilgili kapsamlı arama yapmak için Cumhuriyet Savcılığından izin aldı.

Yapılan aramada Eski Yunan, Roma ve Bizans dönemlerine ait sütun başları, seramik kaplar ve ok uçlarından oluşan 35 adet tarihi eser bulundu.

Tarihi eserlere Jandarma ekipleri tarafından el konulurken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık