“Hizmette sınır yoktur anlayışıyla çalışıyoruz”

Adem KANKAYNAR

“Hizmette sınır yoktur anlayışıyla çalışıyoruz”

Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu için Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nu dolduran üye ve konuklar, birlik ve beraberliğin en güzel görüntüsünü sergilediler. Mevcut Başkan Celal Devrim’in yeniden başkanlığa seçildiği kongrede, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, esnaflara önemli mesajlar verdi.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Birlik Başkan Vekili Hüsamettin Karaşahin, MİTSO Başkanı Reşit Özer, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, TARİŞ Milas 153 No’lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Ayhan Demirçivi, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve yönetimi, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı ve yönetimi, AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda mahalle muhtarı, ilçemizdeki Sivil Toplum Kuruluşları, Oda ve Derneklerin yöneticileri ve esnaflar katıldı.

Divan Başkanlığına Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Hüsamettin Karaşahin’in seçildiği kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

Birlik ve beraberliği öne çıkaran bir konuşma

Yönetim kurulu faaliyet raporunu okumak üzere geldiği kürsüde, yapılan faaliyetlerden çok, Oda üyeleri, ilçemizdeki diğer Odalar, resmi kurum ve kuruluşlar arasında sağlanan birlik ve beraberliği öne çıkaran bir konuşma yapan Milas Esnaf ev Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, “Değerli üyelerimiz, Odanız, ülkemizin en büyük sivil toplum örgütünün çatısı altında meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, meslek disiplini ve ahlakını korumak amacıyla kurulmuş olan bir kamu kuruluşudur. Seçildiğimiz günden bugüne kadar elimizden geldiği ölçüde ayırım yapmaksızın odamıza yakışacak şekilde yönetim tarzı uygulamaya çalıştık. Sizlerden almış olduğumuz sevgi ve manevi destekle yönetim ve denetim kurulumuzda görev alan arkadaşlarımızla Odamız üyelerinin ve hatta aile yakınlarının; hata, kaza ve hastalıkta yanı başında olduk. En büyük destekçim sevgili eşimle, üyelerimizin kederli günlerinde acılarını, mutlu günlerinde ise sevinçlerini paylaştık. Odamızın her türlü imkânlarını seferber ederek, maddi ve manevi desteklerde bulunduk. Çünkü biz, büyük bir aileyiz.

2007 yılında Odamıza kazandırmış olduğumuz 2007 model Mercedes marka ‘Hasta Nakil Aracı’yla vermeyi arzu ettiğimiz hizmeti, saymakla bitmeyen resmi prosedürler nedeniyle 29 Mart 2016 tarihinde maalesef sonlandırmak zorunda kaldık. Alışmış olduğumuz hizmet anlayışımıza uygun olmayan bu duruma, yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarımızla üzüntüyle halâ alışmaya çalışıyoruz.

Odamızın imkânları dahilinde ilçemiz merkezi yönetimde ve yerel yönetimde hizmet vermeye çalışan kurumlarımıza hem maddi, hem de manevi desteklerimizi hiçbir zaman esirgemedik.

Kısıtlı bütçeyle teslim aldığımız Odamızı, çok güzel ve verimli durumlara getirerek en son, 2014 yılındaki genel kurulumuzda almış olduğumuz yetkiyle, bağlı olduğumuz Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkanlığımızın da iznini almak suretiyle, Hacıapti Mahallesi 30 Ağustos Bulvarı üzerinde 6 bin 945 m2 taşınmazımızı harçları dahil 435 bin liraya satın alarak Odamız gayrimenkullerine kazandırdık.

2008 yılında Odamızda personel olarak çalışmaya başlayan Mehmet Pırnaz, kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Emekli olan personelimize 23 bin 881 lira Kıdem Tazminatı ödemesi yapılmıştır. Kendisine ve ailesine tekrar hayırlı, uğurlu olsun. Muhtaç durumda olan üyelerimize sosyal yardımlarımızı belge ve resmi evrak kanıtına dayandırarak her zaman üyelerimizin aile ve çocuklarına yararlı olacak şekilde yardımda bulunulmasına, yönetim ve denetim kurullarımızla karar verdik.

Personelimiz, üyelerimizin resmi ve özel mercilerce lüzumlu görülecek konularda genel ve mesleki menfaatlerini ilgilendiren her türlü bilgi ve belgeyi sunmuşlardır. Ayrıca Odamızda irtibat bürosu ve sağlık kabini olarak bir personelle, sanayi sitemizde hizmet vermeye devam ediyor.

Odamız, Muhasebe Servisi’nde Basit Usul vergilendirmenin genel ve özel şartlarını taşıyan üyelerimizin muhasebe işlemleri titizlikle yapılmaktadır. Odamız gelir kaybına uğramasına rağmen 2014 yılından bu yana da 60 yaş üzeri üyelerimizden muhasebe ücretleri alınmadan tüm vergi işlemleri yapılmıştır. Bir yıldır da sigorta dosyaları Odamızda tutulmaktadır.

Güzel Milasımızın istihdam sahasını genişletmek, verimliliğini ve gelirini arttıracak, ellerinde projelerle gelen genç girişimcilerimizin önünü açacak eğitim, teorik ve pratik kursları hiçbir ücret almadan düzenledik. Devletimizin imkânlarını, iş kurmak isteyen girişimcilerimizin ayağına getirdik. KOSGEB Muğla İl Müdürlüğü’ne, İŞ-KUR Muğla İl Müdürlüğü’ne, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüze ve çalışanlarına, Milas Mesleki Eğitim Merkezi Müdürümüz ve çalışanlarına tekrar teşekkür ediyorum.

Üyelerimizin birbirleriyle ailecek kaynaşmalarını sağlamak, birbirlerini daha iyi tanımaları için sosyal ve kültürel gezilerimizi yapmaya devam ediyoruz. 2014 yılında Batı Karadeniz-Bolu, 2015 yılında Bursa-İznik, 2017 yılında Eskişehir-Kütahya gezilerimizi yaparak, üyelerimizin kaynaşmalarını ve yeni dostlukların kurulmasını sağladık” dedi.

 

“Tuhafiye Pazarı’nda sorunlarımız var”

Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, konuşmasına Tuhafiye Pazarı’ndaki sorunları dile getirerek şöyle devam etti: “Sorunları biliyoruz. Sıkıntıların giderilmesi, pazarın daha verimli hale getirilmesi için girişimlerimiz sürüyor. Sorunları, anında Oda olarak yetkili kurumlara aktarıyoruz. Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan sorunlardan dolayı Tuhafiye Pazar Yerinde bazı isteklerimizin zamanla çözüleceğine inanıyoruz. Üyelerimizin mağdur olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Öte yandan yetkililerimizden bu konuda destek bekliyoruz.”

 

“Sanayi sitelerimiz aşırı bakımsız ve denetimsiz”

Emek Mahallesi Sanayi Sitesi ve Baharlı Sanayi Sitesi’nde yaşanan sorunları da ifade eden Devrim, “Emek Mahallesi Sanayi Sitesi’ndeki şikâyet üzerine 40 yıl sonra çıkan sorunlardan, mülk sahibi olanların zarar görmemesi için toplantılar yaptık, komisyonlar kurduk. Bütün işyerlerini dolaşarak üyelerimizi bilgilendirdik. Ayrıca sanayi sitemizin yetersiz ve şehir içinde kalmasından dolayı yeni bir sanayi sitesi yerinin araştırılması ve görüşler alınması aşaması içerisindeyiz. Baharlı Sanayi Sitemizin ise atıl vaziyette, aşırı denetimsiz ve sorunları olduğunu biliyoruz. Bir an önce kooperatif statüsünden çıkartılması gerekmektedir. Kooperatif olmasından kaynaklı Milas Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz sorunlara müdahale edememektedir. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda Baharlı Bölgesi’nde yeni bir sanayi bölgesi oluşturulması hususunda araştırmalarımız ciddi bir şekilde devam etmektedir” dedi.

 

“Seçimden seçime değil, her gün yanınızda olduk”

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sırasında demokrasi şehitlerimiz için Cumhuriyet Caddesi’nde lokma dağıttıklarını belirten Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, yeni yıl öncesinde de tüm üyeleri ziyaret ederek, bastırılan promosyonları dağıttıklarını söyleyerek, “Seçimden seçime değil, her zaman üyelerimizi ziyaret etmeye gayret ediyoruz. Ulaşamadığımız üyelerimizi SMS yoluyla bilgilendiriyoruz. Üst kurullarımızdan gelen bilgiyi sizlere anında SMS yoluyla iletiyoruz. Ülkemizin de içinde bulunduğu koşullar göz önüne alınarak bizler, gece-gündüz demeden elimizdeki tüm imkânları kullanarak siz değerli üyelerimizin yanında olmaya çalıştık. Sizin sevginize, samimiyetinize layık olabildiysek ne mutlu bana ve ekibime … Şahsıma, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve Odamıza duymuş olduğunuz güven ve desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bütün bu anlattıklarım ‘Hizmette sınır yoktur’ anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız için, yönetim ve denetim kurulu üyelerim ve aileleri ile özverili, çalışkan personelime, bana en büyük desteği veren sevgili eşime, çocuklarıma teşekkür ediyorum.”

Başkan Devrim, konuşmasının sonunda görev yaptığı süre içinde kendilerine her türlü desteği sağlayan başta Milas Kaymakamlığı ve Milas Belediyesi olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, Oda ve Derneklere ve Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür etti.

 

Denetim Raporu, Gelir-Gider Tablosu ibra edildi …

Başkan Celal Devrim’in konuşmasının ardından Oda’nın gelir-gider tablosu da okunarak, ibra için üyelerin oylarına sunuldu. Oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından Başkan Celal Devrim tekrar kürsüye gelerek kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

 

Konuklara söz hakkı …

Daha sonra, Divan başkanlığı tarafından salondaki konuklara söz hakkı verilirken kürsüye ilk gelen Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Odaların işlevleri hakkında genel bir bilgi aktarımında bulundu. Çıkarılan yasaların, düzenlemelerin, Oda yönetimlerinin talepleri doğrultusunda ortaya çıktığını belirterek; “Geçmişten beri yaptığınız, ‘Odalar ne işe yarar?’ eleştirisini artık bir kenara bırakın. Odanıza sahip çıkın. Çalışmalarına, faaliyetlerine katılın, destek olun” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası kongresinde, ilçemizdeki Odaların işbirliğine ve aralarındaki dayanışmaya vurgu yaptığı konuşmaya benzer bir konuşma yaptı.

 

‘Kaldırım işgalleri!’

Konuşmasının büyük bir bölümünü esnafların kaldırım işgallerine ayıran Başkan Tokat, “8 yıldır görevdeyim ve hiçbir zaman ceza yazma taraftarı olmadım. Öncelikle o kaldırımlar yayaların hakkıdır. Kimi zaman esnafımızın yaptıkları işgallere göz yumuyoruz. Fakat her defasında da ceza yazmak yerine uyarılarda bulunuyoruz. Kimi zaman uyarılara aldırış etmeyenlere de yine küçük çaplı cezalar yazmak zorunda kalıyoruz. Çünkü sizler, sahibi olduğunuz ya da kiraladığınız belli bir alanda ticaret yapma hakkına sahipsiniz. O kaldırımlar sizin değil. Sonuçta sizleri düşündüğümüz kadar, halkımızı da düşünmek zorundayız.

Öte yandan Sayın Oda Başkanımız da az önce sanayi sitelerimizle ilgili görüşlerini paylaştı. Söylediklerine tamamen katılıyorum. Özellikle Bodrum yolu üzerindeki Baharlı Sanayi Sitesi’nin önünden geçerken, orasının bir sanayi sitesi olduğuna bin şahit lazım… Bir an önce sanayi esnafımız kendi işyeri önündeki o kötü görüntüyü, yarattığı görüntü kirliliğini ortadan kaldırmalıdır” dedi.

 

Yeni Yönetim seçildi …

Yapılan konuşmaların ardından, 2 bin 268 aktif üyesi bulunan Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası genel kurulunda tek liste olarak gidilen seçimlerde mevcut başkan Celal Devrim yeniden başkanlığa seçilirken, yeni yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu:

Yücel Çelik, Emin Koç, Hasan Kuşçu, Mehmet Yüksek, Halil Kök, Bilal Kublay, Mehmet Nergiz, Mustafa Yılmaz, Ali Türkan ve Mehmet Erbay.

Odanın Denetim kurulu üyeliklerine ise; Mümtaz Akar, Mehmet Ballı ve Semih Keleş seçildiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık