HKP’liler Çınartaş Işçilerine destek ziyareti yaptı

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Muğla Tüvtürk ve Milas Kömürcüoğlu/Çınartaş’ta sendikaya üye oldukları için işten çıkartılan işçileri direniş alanında ziyaret etti.

HKP’liler Çınartaş Işçilerine destek ziyareti yaptı

Muğla Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan işçiler kötü çalışma koşullarına, sefalet ücretine isyan ederek DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikasına üye oldu. İşverenin tehdit ve baskısıyla sendikadan istifaya zorlanan işçiler, üyeliklerinden vazgeçmeyince işten çıkartılmıştı.

Muğla Milas’ta Kömürcüoğlu Grup’a bağlı Çınartaş Endüstri’de çalışan maden işçileri de çalışma koşullarının ağırlığı, ücretlerin düşüklüğü, işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikasına üye oldu. İşten çıkarma yasağının olduğu dönemde işçiler tazminatsız bir şekilde işten çıkartıldı.

Muğla Tüvtürk işçileri 778 gündür Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu önünde, Milas Kömürcüoğlu/Çınartaş işçileri 132 gündür Çınartaş Endüstri’nin önünde direnişlerini sürdürdüğü sırada Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İşçi Komitesi ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin HKP’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Muğla’nın Milas ilçesinde Kömürcüoğlu grubuna ait Çınartaş şirketinde çalışan işçiler, Nakliyat İş Sendikası’nda örgütlendikleri için 132 gün önce işten atılmışlardı.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İşçi Komitesi olarak, 132 gündür işi, ekmeği ve onuru için direnen, İşçi Sınıfının Kurtuluşuna, ancak örgütlü mücadele vererek ulaşılacağı bilincini taşıyan direnişçi işçi kardeşlerimizde görmüş olmanın mutluluğunu yaşadık. Ardından, Nakliyat İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan, 778 gündür Muğla Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu önünde “Ölmek var dönmek yok” kararlılığı ile ilk günkü mücadele azmiyle direnen işçi kardeşlerimizi ziyaret ettik.

İşçi Sınıfının her direnişini başından beri kendi direnişimiz olarak gören biz HKP’liler, sık sık görüştüğümüz ve maddi-manevi her türlü dayanışma içinde olduğumuz işçilerle kardeşleşmenin verdiği haz ve rahatlıkla sohbetler ettik. İşe iade davalarının da kazanılmaya başlamasıyla işçiler biraz daha moralli ve inançlı mücadeleye devam ettiklerini söylediler.

Nakliyat-İş Sendikası’nın devrimci sendikal mücadelesinin Muğla’da ayrı bir hava yarattığı kesindir. Bu da doğru devrimci önderlikle buluşunca İşçi Sınıfının neleri başaracağının bir göstergesi oldu. İşçi Sınıfı Mücadelesine sayısız işgaller, direnişler, grevler armağan etmiş bir parti olarak bu direnişlerin de zaferle taçlanması için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz.

Nakliyat İş Sendikası önderliğinde direnen Muğla Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu işçileri ve Milas ilçesinde Kömürcüoğlu grubuna ait Çınartaş şirketi işçileri mutlaka kazanacak!

İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek!

Yaşasın Muğla Tüvtürk Direnişimiz!

Yaşasın Milas Çınartaş Direnişimiz!”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık