“Hoş geldin Bebek Hatıra Ormanı” için çalışmalar başlatıldı

Oktay ÇAYIRLI -

“Hoş geldin Bebek Hatıra Ormanı” için çalışmalar başlatıldı

Milas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Milas’ta doğan, doğacak her bebeğe, doğduğu andan itibaren, Doktor, Hemşire ve Gıda Mühendisinden oluşan bir ekip tarafından evinde ziyaret edilip aileyle tanışmayla başlayan ve bebek bakımı, gelişimi ile ilgili bilgilendirme ve süreç içinde çıkacak her sorunda başvurarak yardım alma hizmetlerini kapsayan “Hoşgeldin Bebek” projesinin ikinci etabı olarak düşünülen “Hoş geldin Bebek Hatıra Ormanı” için çalışmalar başlatıldı.

Bu çalışma kapsamında, her doğan bebek için ‘Anı Koruluğu’na bir ağaç dikilerek ailelere sertifika verilecek ve ağaçların üzerine bebeklerin isimlerinin ve doğum tarihlerinin yazılı olduğu birer künye asılacak.

Akkent sitesinin arka kısmında Milas Belediyesi’ne ait alanda oluşturulacak Hatıra Ormanı ile ilgili yapılacak olan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat; hatıra ormanında sadece bebekler için değil, yeni evlenen çiftler için de bir alan oluşturulacağını belirtti.

Mat ayrıca; birinci yılını dolduran Hoş geldin Bebek Projesi ile ilgili önümüzdeki Çarşamba günü bir bilgilendirme toplantısı yapılacağını da sözlerine ekledi.

Milas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülecek düzenleme çalışmaları kapsamında mevcut alana Peyzaj Mimarı Ayça Savaş tarafından proje çizilecek. Hatıra ormanı içerisinde ailelerin piknik yapacakları alanlar, çay ve kahve içebilecekleri kafeteryaların da yapılması planlanıyor.

 

Binin üzerinde ziyaret

Yaklaşık bir yıl önce hayata geçirilen proje kapsamında şimdiye kadar 1100 civarında yenidoğan bebek ve ailesine ziyaret gerçekleştirildiği öğrenildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık