“Hükümetin ekonomi politikası tam anlamıyla iflas etti!”

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

“Hükümetin ekonomi politikası tam anlamıyla iflas etti!”

Dün sabah basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda buluşan CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas ve Türkiye gündemine ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu ...

Son bir yıldır, CHP’deki kongre süreci nedeniyle ilçe, il kongreleri ve kurultay süreci yaşadıklarını, yoğun bir hazırlık süreci geçirdiklerini, ilçe örgütü olarak kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer aldıklarını açıklayan Suat Özcan, “Bugün de 81 ilde ortak bir eylem yapıyoruz. OHAL’in kaldırılması ve insanlarımızın daha özgür, demokratik bir ortamda yaşaması için uyarı amaçlı bir oturma eylemi ve bir de basın açıklaması yapacağız” dedi.

“Ülkenin Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetilmesi konusundaki uyarılarımızı, artık Meclis’in çalıştırılması gerektiği konusundaki uyarılarımızı umarız dikkate alır artık hükümet, çünkü demokratik sistem artık tıkanmaya başladı” diyen Özcan, “Dün itibariyle İl Danışma Kurulumuzu da toplayarak, ilçelerimizdeki Danışma Kurullarından sonra, çalışmalarımızın bir kritiğini yaptık. Parti denetmenlerimiz İstanbul Milletvekilimiz Oğuz Kağan Salıcı ve Tunceli Milletvekilimiz Gürel Erol, burada ele alınanları raporlaştırarak Genel Merkezimize gönderecekler” dedi.

 

“Gökova’nın imara açılmasına karşı mücadele edeceğiz”

Son günlerde, çıkartılan SİT değişikliği yasalarıyla, başta Gökova olmak üzere Muğla kıyılarının bir kısmının imara açıldığını belirten Özcan, iktidar partisi milletvekillerinin, bu konulardaki suçu, tam bir ‘yavuz hırsız’ misali, herhangi bir tasarruf yetkisi bulunmayan CHP’li belediyelere yıkmaya çalıştığını ve bunun büyük bir çarpıtma ve yaşanan ve yaşanacak kıyı talanlarını görmezden gelme çabası olduğunu belirtti.

Bu konularda önümüzdeki dönemde yoğun bir mücadele sürdüreceklerini belirten Suat Özcan, benzer bir çarpıtmanın, geçtiğimiz günlerde İkizköy’e yaptıkları ziyaret sırasında, köylülerin sıkıntısını dile getirdiklerini, kendilerinden sonra aynı köye giden iktidar partisi ilçe başkanı ve yetkililerinin, kendilerini, yapılan bu çalışma nedeniyle “siyasi rant elde etmeye çalışmak”la suçladıklarını belirterek, “Bu da tam bir çarpıtmadır. Bizi oraya köylüler ve muhtar davet etti; sorunlarını anlattılar. Arazilerinin, altında kömür olmamasına karşın kamulaştırılarak ellerinden alındığını belirttiler. Biz de bunları dillendirdik. Ne yapacaktık? Hatta ben o zaman köylülere, bunu herkese anlatın, herkes harekete geçsin, görevini yapsın, dedim. Artık AKP ilçe başkanını da köylülerimiz mi davet etti, kendileri mi gitti bilemem, ama bu, iktidarıyla muhalefetiyle bütün siyasilerin görevidir. Biz görevimizi yaptık. Böyle saçma suçlamalar yanlıştır” dedi.

 

“AKP kendi bürokrasisini, protokolünü yarattı”

CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, iktidar partisinin yerel yetkililerinin, çeşitli etkinliklerde, ne seçilmişlere saygı gösterdiklerini, ne de protokol kurallarına uyduklarını belirterek, son iki fuarda Belediye Başkanı ve Kaymakamdan hiç bahsedilmemesi ve konuşturulmamasının doğru olmadığını söyledi.

Ayrıca basit bir ziyaret ya da sportif müsabaka sırasında, protokol kurallarını altüst eden bir şekilde AKP İlçe Başkanı ya da sıradan AKP’lilerin, sanki protokoldelermiş gibi ya da olması gereken sıradan çok daha önce ve önemlilermiş gibi davranmalarının, hem bürokratları sıkıntıya soktuğunu, hem de halktan büyük tepki topladığını, hatta bu arada bazı bürokratların, sanki doğru olan buymuş gibi protokol kurallarını bir kenara bırakarak, ilçe yöneticileriyle kenti idare ettikleri gibi bir hava yaydıklarını ve bunlara son verilmesi gerektiğini belirtti.

Muhalefeti yok sayan, ‘tek parti bürokrasisi’ gibi davranmak, sosyal ve siyasi hayatımızda ciddi sıkıntılara ve vatandaşın da büyük tepkisine neden oluyor diyen Özcan, “Örneğin bir karne dağıtımına Milli Eğitim Müdürlüğü sadece AKP temsilcisini çağırıyor, diğer partilerin hiçbirini çağırmıyor. Bu, söylediklerimizin tipik bir örneğidir, bunu yapmasınlar” dedi.

 

İlçe Milli Eğitim’in kararı yanlış

CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, son günlerde Milas kamuoyunda yoğun olarak tartışılan Milas Ortaokulu’nun ilkokul, Sakarya İlkokulu’nun da Ortaokul yapılması kararının yanlış olduğunu belirterek, böyle bir konunun öncelikle, velilerle, belediyeyle, sendikalarla ve diğer kurumlarla istişareye açılmasının doğru olacağını, çünkü her iki okulun da Milas’ın en eski ve köklü okulları oldukları için Milas Kent Belleği açısından çok büyük önem taşıdığını, Sakarya İlkokulu’nun 1920’lerde Cumhuriyetin kurduğu ilk ilkokullarından olduğunu, keza Milas Ortaokulu’nun da 1930’lu yıllarda kurulan ilk ortaokulu olduğunu, pek çok Milaslı’nın bu okullardan mezun olarak iş hayatına atıldıklarını, şimdi tam tersini yapmanın yanlış olduğunu, gereken tuvalet, lavabo değişikliklerinin katlanılamayacak bir maliyet olmadığını belirterek, derhal bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

 

Şeker Fabrikalarının satışı yanlış

Daha sonra ülke gündemindeki şeker fabrikalarının satılmasına karşı çıkan Özcan, hem pancar üreticisi köylüyü vuran, hem satılan fabrikaların kapatılma ihtimaliyle çalışanları yok sayan, hem de ülkemizi nişasta bazlı şeker ithalatına mahkum eden bu gayrı milli uygulamanın derhal iptal edilmesi gerektiğinin altını çizdi ve “yerli ve milli olan ne varsa yerinde kalsın ve üretime devam etsin diyoruz” dedi.

Açıklamaları sırasında, ABD’nin emperyalist Suriye politikasına destek veren iktidarı da eleştiren Özcan, dolar ve euro’daki artışın, aslında gizli enflasyon haline geldiğini ve tüm vatandaşların alım gücünü aşağı çektiğini belirterek, hükümetin ekonomi politikasının tam anlamıyla iflas ettiğinin altını çizdi.

 

İlçemizin spordaki başarıları …

Son olarak, ilçemizin spordaki başarılı sonuçlarına dikkat çeken Suat Özcan, “Bu yıl ikinci kez namağlup şampiyon olmasına karşın, play of maçını kazanamadığı için BAL ligine çıkamasa da Milassporumuzun sportif başarısı ortadadır. O da olacak inşallah. Voleybol takımımız ise birinci lige çıktı ve gelecek yıl Milasımızın tüm Türkiye çapında tanınması için büyük bir olanak çıktı ortaya. Hem en büyük takımları ağırlayacağız burada, hem de çok geniş sponsorluklara sahip büyük takımlar nedeniyle, Milasımız yazılı ve görsel medyada yer alacak bolca. Umarız, voleybolcularımız gelecek yıl da başarılarını sürdüreceklerdir. Ayrıca pek çok salon sporlarında da başarılı dereceler alıyor sporcularımız. Ben hepsini, antrenöründen idarecisine, sporcularımızdan seyircilerimize kadar hepsini canı gönülden kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Özcan, bundan sonra basınla daha sık bir araya gelip ilçemizin sorunlarının çözüm yolları konusunda basını ve dolayısıyla halkımızı bilgilendirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık