‘Huzur ve Sükûn toplantısı’
ÖNDER Haber - Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ilçemiz merkezinde bulunan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, güvenlik açısından yapılması gereken çalışmaları ele aldılar… Toplantıda, alt yapı çalışmaları nedeniyle trafik akışında yaşanan sorunlar, motorsiklet denetimleri, tehlike arz eden boş binalar, hız kesici bariyerler, müzik sistemi bulunan araçlar, ikametlere yakın düğün salonları ve MOBESE sistemi konuları görüşüldü… Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından önceki gün saat 16’da İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokali’nde huzur toplantısı gerçekleştirildi

ÖNDER Haber -
Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ilçemiz merkezinde bulunan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, güvenlik açısından yapılması gereken çalışmaları ele aldılar… Toplantıda, alt yapı çalışmaları nedeniyle trafik akışında yaşanan sorunlar, motorsiklet denetimleri, tehlike arz eden boş binalar, hız kesici bariyerler, müzik sistemi bulunan araçlar, ikametlere yakın düğün salonları ve MOBESE sistemi konuları görüşüldü…
Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından önceki gün saat 16’da İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokali’nde huzur toplantısı gerçekleştirildi.
Toplum Destekli Polislik Faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıya; İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yalçın, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Gökmenoğlu, Polis Merkezi Amiri Yusuf Battal, Asayiş Büro Amiri Burak Maraşlı, Toplum Destekli Polislik Büro Memuru Ali Murat Pehlivan ile Lütfiye İnci’nin yanısıra 14 mahalle muhtarı katıldı.
Milas İlçe Emniyet Müdürlüğünce suçların önlenmesi ve aydınlatılması ile polis-halk ilişkisi alanlarında sorunların tespiti ve çözümüne yönelik katkı sağlanması amacıyla yapıldığı belirtilen toplantıda; mahallelerin huzur ve sükununu bozan olaylar, madde bağımlıları tarafından kullanılan metruk ve yıkık binalar, sokak ve caddelerde aydınlatılmasında sorun olan kör noktalar, kontör dolandırıcılığı, hırsızlıklar, tütün, alkol ürünlerinin yasal olmayan satışları, şüphe uyandıran davranış gösteren şahısların bildirilmesi, mahallede afişleme ve yazılamaların bildirilmesi, bölgesinde pansiyon ve yurt bulunan muhtarların buralara gelen şüpheli şahısları bildirmesi, yaşı küçük çocukların araç kullanması, açık egzoz, araçlarda yüksek sesle müzik dinlenmesi ve park sorunları gibi konular ele alındı.
Toplantıya katılan muhtarlar, alt yapı çalışmaları nedeniyle değişen yol güzergahları, güvenli yaya geçişi için alt geçit ve üst geçit, özellikle okul binalarının bulunduğu bölgelere hız kesici bariyerler konulması, şehir içindeki düğün salonlarının çevreye verdiği rahatsızlıkları gibi konuları dile getirdiler.
Biraz sabretmemiz lazım
Muhtarların talepleri ve mahallelerde yaşanan sorunları dinledikten sonra yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgiler veren İlçe Emniyet Müdürü Yalçın, "İlçemizin birçok yerinde alt yapı çalışmaları devam ediyor. Sık sık sorunlar yaşanabiliyor. Fakat biraz sabretmemiz lazım. Bizler, gideceğimiz yerin kapısına kadar aracımızla gitmek istediğimiz için aslında sorun yaşıyoruz" dedi.
23 Nisan Bulvarı’nda bulunan alt geçitle ilgili daha önce çalışma yapıldığını belirten Yalçın, "Daha önce eksiklikleri bulunan alt geçitte gerekli bakım çalışmaları yapılmış. Ama yine de fazla kullanan yok. Çünkü alt geçitler insanları tedirgin ediyor. Üst geçit yapılması için taleplerimiz oldu" dedi.
Yalçın, hız kesici bariyerler için de gerekli yazışmaların yapılacağını ifade etti.
Denetimlere devam
Vatandaşların trafik denetimlerinden dolayı şikayetçi olduğunu belirten muhtarlara, yaklaşık bir aydan beri sıkı bir şekilde sürdürülen trafik denetimlerinin devam edeceğini de dile getiren Yalçın, "Denetimlerde geri adım atılmayacak. Yapılan bu çalışma herkesin mal ve can güvenliği için. Çalışmayla kimsenin kimseye eziyet etme gibi bir amacı yok. Çalışmalar nedeniyle bizim personellerimiz de zor anlar yaşıyor" dedi.
İmkanlar dahilinde
Asayiş olaylarına karşı, geceleri 6 ekibin sürekli devriye gezdiğini belirten Yalçın, "Sorumluluk alanımız geniş. Geceleri bu alanlarda 6 ekibimiz devriye geziyor. Bu ekipler, olaylara öncelik sırasına göre intikal etmeye çalışıyor. İmkanlar dahilinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Araçlarda bulunan sistemle de ekiplerimizin nerelerde olduğunu görebiliyoruz. İnşallah, önümüzdeki süreçte personel ve araç sayımız artar. Böylelikle çalışmalarımız daha verimli olacaktır" dedi.
MOBESE’nin Milas’a çok
faydası olacak
İlçe Emniyet Müdürü Yalçın’ın muhtarların talepleri ve sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulunmasının ardından İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Gökmenoğlu, söz alarak ilçemizde kurulması için çalışmalarına başlanan MOBESE sistemi ile ilgili bilgi aktardı.
MOBESE sisteminin ihalesinin yapıldığını ve çalışmalara kısa süre içinde başlanacağını ifade eden Gökmenoğlu, "MOBESE kameralarının direkleri Cuma günü dikilmeye başlanacak. Toplamda 26 kamera takılacak. Telekom ile de sözleşme yapacağız. İnşallah 50 gün içinde MOBESE sistemimiz olacak. Sistem, yaklaşık 700 bin TL’ye mal olacak. Bu meblağın büyük bir bölümünü kamu kaynaklarıyla karşıladık. Geriye kalan bölümünü ilçemizde bulunan hayırseverlerden temin etmeye çalışıyoruz. Sistemin Milas’a çok faydası olacak. İlerleyen süreçte de kamera sayısı artırılabilecek" dedi.
(İlgilenen yurttaşlarımız için- MOBESE Kazandırma Projesi, Vakıfbank Milas Şubesi, İBAN: TR 8000 0150 0158 0073 0177 8165)
Hayırseverleri sizler
daha iyi tanıyorsunuz
Toplantı sırasında MOBESE sistemi konusunda muhtarlardan da destek isteyen Emniyet Müdürü Yalçın, "Bu, ilçemiz için önemli bir proje. Projenin hayata geçirilebilmesi için gerekli olan kaynağın % 90’ı hazır. Çok az bir miktar bize lazım. Herhangi bir dolandırıcılık olayı yaşanmaması için de bu konuyu basınla paylaşmadık. Milas’ın önde gelenlerini, hayırseverlerini sizler daha iyi tanıyorsunuz. Sizlerden bu kişilere ulaşılabilmesi için destek bekliyoruz" dedi.
Yalçın, sözlerini, telefonda kendisini savcı, polis, hakim olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan kişilere karşı uyarıyla tamamladı.





