“İçişleri Bakanlığı’nın elindeki dosyalara ne oldu?”

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

“İçişleri Bakanlığı’nın elindeki dosyalara ne oldu?”

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığı 2018 Bütçesi’nin görüşülmesi sırasında söz alarak yaptığı konuşmada, “Sayın Bakan, belediye başkanlarının görevlerinden sözüm ona istifalarıyla ayrılmalarından sonra yine belediyelerin üst düzey bürokratlarından da istifaları istendi ve onlar da görevlerinden ayrıldı. Son iki ayda istifalarla görevinden ayrılan belediye personelinin sayısı nedir? Yine, bu konuyla ilgili olarak istifa söylentilerinin başladığı günlerde Yeni Şafak gazetesi yazarı Hasan Öztürk, istifası istenen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanıyla ilgili, ‘İçişleri Bakanlığı’nın elinde dosyalar çok’ diye yazdı. Siz İçişleri Bakanı olarak bu konuda doyurucu bir açıklamada bulunmadınız. Gerçekten çok dosya var mı? Varsa bu dosyalar ne oldu? Sümen altında mı?” sorularını peşpeşe sıralayıp sözlerini şöyle sürdürdü:

 

DEAŞ militanlarının bir kısmı Türkiye’de mi?

“Sayın Bakan, Rakka’dan tahliye edilen DEAŞ militanlarının bir kısmı Suriye geneline dağılırken, aralarından bazılarının da Türkiye’ye geçtiği haberleri sık sık tekrarlanmaktadır. Bu tür haberler doğru mudur? Doğru ise bu militanların sayısı ve son durum nedir?

 

Cezaevlerinden hastanelere sevklerle ilgili …

Sayın Bakan, ülkemizde cezaevlerinin durumu ortada, cezaevleri tıka basa dolu. Cezaevlerine sıkça giden bir milletvekili olarak mahkûmların ciddi bir yakınması var. Hastanelere sevk edilen mahkûm ya da tutuklular jandarma yetersizliği nedeniyle haftalarca hatta üç ay süreyle ilgili hastanelere götürülmüyor. Bu konunun özellikle hastalar için çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

 

Türkiye’de kaç çeşit terör örgütü var?

Cezaevi ziyaretlerinde “yeni yeni terör grupları”nın olduğunu öğrendiklerini belirten CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, “Türkiye’de kaç çeşit terör örgütü var?” diye sorarak, “Sayın Bakan, özellikle OHAL’le birlikte karakollarda kötü davranış, hatta dayak gibi haberler duyar olduk. Karakola bile götürmeden sokakta, polis araçlarında bu tür olayların sayıları artmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da Ulus meydanında 15 -16 yaşlarındaki bir çocuk ayaklarıyla güvenlik işaretlerine vurdu diye güvenlik kontrolünde olan bir ekipten epey bir dayak yedi. Ağzı burnu kanatılan çocuğa “Şikâyetçi olmayacaksın” denilmiş. Bunu gören bir bürokrat var, Maliye Bakanlığı’nın misafirhanesinde balkondan görmüş. Sayın Bakan, son bir yılda kaçırılan kişi ve çocuk sayısı nedir?” dedi ve konuşmasını, “İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi  hayırlı uğurlu olsun” diyerek tamamladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık