Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İhtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olan ürünler teslim alınmaya başlandı

​​​​​​​Milas Belediyesi tam kapanma sürecinde üreticilerin mağdur olmaması için tarlada kalan meyve ve sebzelerini alarak, aldığı ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Milas Ziraat Odası’ndan “Üretici-Çiftçi Belgesi”ni almış üreticiler, saat 09.00-17.00 saatleri arasında Milas Belediyesi Soğuk Hava Deposu’nda  ürünlerini belirlenen fiyat tarifesine göre Belediye’ye teslim edecek.

İhtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olan ürünler teslim alınmaya başlandı
  • 05 May 2021, Wednesday 15:22

Bu kapsamda üreticiler ürünlerini bugün teslim etmeye başladı. Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ın da bulunduğu ilk teslimatta, üreticiler yetiştirdikleri ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere Milas Belediyesi’ne teslim ettiler.

Ürünleri vatandaşlarımıza ve ihtiyaç sahiplerimize herhangi bir ücret almadan dağıtacağız.

Başlatılan uygulama ve tam kapanma süreci hakkında sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “Tam kapanma uygulaması çerçevesinde mağdur olan üreticilerimizin mağduriyetlerini gidermek için belediye olarak daha önce yaptığımız ilanlar çerçevesinde bu sabah itibariyle üreticimizin ürünlerini soğuk hava depomuzda satın almaya başladık. Bu çalışmamızı Ziraat Odamızla birlikte yürütüyoruz. Mümkün olduğu kadar üreticilerimizin elindeki malın heba olmaması adına bu uygulamamızı devam ettireceğiz. Hâl fiyatları üzerinden Ziraat Odamızla beraber kararlaştırmış olduğumuz fiyatlarla almış olduğumuz ve soğuk hava deposuna şu anda koymakta olduğumuz bu ürünleri vatandaşlarımıza ve ihtiyaç sahiplerimize herhangi bir ücret almadan dağıtacağız” dedi.

8 ve 15 Mayıs tarihlerinde tüm pazar yerlerimizi açacağız.

Pazar yerleri hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Tokat;Önemli olan hem üreticimize sahip çıkmaktır hem de bu sıkıntılı günlerde vatandaşlarımızın taze sebze ve meyve ihtiyacını karşılayabilmektir. Bu uygulamamız bu kapanma süresi boyunca devam edecek. Ancak dün akşam İçişleri Bakanlığı’ndan gelen bir genelgeyle Cumartesi günleri saat 10.00-17.00 arasında pazar yerleri açıldı. Bu genelgeye göre sadece sebze meyve ve fide üretimi yapan üreticinin malının değerlendirilmesi amacıyla böyle bir karar alındı. Kapanma süresi içinde 8 Mayıs ve 15 Mayıs Cumartesi günleri böyle bir esneklik getirildi. Buna göre 8 Mayıs ve 15 Mayıs tarihlerinde 10.00 - 17.00 saatleri arasında Milas’taki tüm pazar yerlerimizi açmaya karar verdik. Merkezde, köylerde, beldelerde ayrım yapmaksızın 8 Mayıs Cumartesi ve 15 Mayıs Cumartesi tüm pazar yerlerimizi açacağız. Ancak sadece sebze, meyve ve fide satışı olacak. Bunun dışında diğer satışlara müsaade edilmiyor. Vatandaşlarımızdan da bu konuda bazı hassasiyet ve taleplerimiz olacak. Kapanma tedbirleri içerisinde herhangi bir pazarda yoğunluk yaratmamamız gerekiyor. Kapanma vesilesiyle evimizden çok fazla çıkmak ve uzaklaşmak imkanına sahip olmadığımız için bu konuda da gerekli denetimler sıklıkla yapılacak. Vatandaşlarımız herhangi bir sorunla karşılaşmamak için lütfen evine en yakın pazara gitsinler”dedi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza belediye olarak, ücretsiz olarak dağıtacağız.

Ürünlerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacağını belirten Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “Kurulacak pazarlar üreticilerimizi biraz olsun rahatlatacak. Üreticilerimizin elindeki malı biraz eritmesi konusunda yardımcı olacak. Ama ilk kurulacak 8 Mayıs’taki pazara daha 4 gün var. Ondan sonraki kurulacak pazara 11,12 gün var. Bu süre içerisinde üreticinin elindeki malın heba olmaması zarar görmemesi için biz belediye olarak, elimizden geleni yapacağız ve üreticimizi mağdur etmemek için de mallarını alacağız. Ziraat Odası’yla beraber bu çalışmamızı devam ettireceğiz. Tekrar ediyorum. Herhangi bir ücret alarak, dağıtım söz konusu değildir. Tamamen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza biz belediye olarak, ücretsiz olarak dağıtacağız. Bu duygularla tekrar bu kapanma süresinin iyi değerlendirilip, sonuçların ülkemiz ve halkımız açısından iyi olmasını temenni ediyorum. Hepinize sağlıklı ve huzurlu ve bereketli günler diliyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık