“İki yıl sonra Milas’ı tanıyamayacağız”

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

“İki yıl sonra Milas’ı tanıyamayacağız”

 

5 Nisan’da yapılacak olan MİTSO Meclisi seçimlerine, “Mustafa Yüksel-Reşit Özer ve Arkadaşları” grubu olarak hazırlanan ve halen de MİTSO Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Reşit Özer, seçime giden süreçte sorularımızı yanıtladı.

Reşit Özer, geçmişte başardıklarından çok, gelecekte yapılacak olanlar üzerine vurgu yaparken, “Milas’ın önü o kadar açık ki, iki yıl sonra Milas’ı tanıyamayacağız bile” dedi.

 

Sorularımız ve Sayın Reşit Özer’in yanıtları şöyle:

ÖNDER- Sayın Özer, seçim broşürünüzü de gördük; orada ayrıntılarla yaptığınız pek çok işi sıralıyorsunuz. Bunların çoğu, geçmiş dönemde gazetemizde de haber olmuştu. Sizinle röportaj yaparken, doğal olarak ağırlığı, yapılanlardan öte, önümüzdeki dönemde yapacaklarınız konusuna vermek istiyoruz. Önümüzdeki dönemi nasıl görüyorsunuz ve neler yapmayı düşünüyorsunuz?

R.ÖZER- Doğrudur, yaptıklarımız biliniyor, ama biz yine de onlara değinmeden geçemiyoruz. Bir kısmı da, yapacaklarımızın zeminini oluşturan çok önemli hamlelerdir. İzninizle, bunların birkaçına yine de değinmek isterim. Öncelikle Organize Sanayi Bölgemizde büyük bir ilerleme kaydettik. O kadar ki, altyapı ihalesi yapıldı biliyorsunuz, yakında bitecek. Bu arada, bugün yarın elektrik altyapı ihalesi de yapılma aşamasında. Her şeyi hazır, Bakanlığın ihaleyi ilan etmesini bekliyoruz. Ve şimdiki hak sahiplerine bu yıl içinde fabrikalarını inşa etmeye başlamaları için yer teslimlerine başlayacağız. Onlar da iki yıl içinde inşaatlarını yapacaklar. Ve, Bakanlığımızın da talimatı var, 30 Kasım 2018 itibariyle Milas OSB her şeyiyle bitmiş olacak. Hak sahipleri fabrikalarını yapıp üretime geçebilecekler.

 

“Milas’ın çıtasını

yükseltmeye

çalışıyoruz …”

ÖNDER- Bir de OSB’nin yetmediği, genişletme çalışmaları yapıldığı bilgisi var..

R.ÖZER- Evet, biz OSB altyapı ihalesini yaptıktan sonra, çalışmalar hızla ilerliyor ve bu arada da sürekli yeni yer talepleri oluyor. Şu anda mevcut 72 fabrika yeri dışında 40 firma kadar daha yedekte bekleyen var. Ve sürekli yeni talepler var. Mesela bir Seramik Fabrikası için yer talebi var; mesela bir büyük kilit fabrikasının talebi var. Eminim, bu daha da artacak. Biz bu nedenle, bir süredir, OSB’nin genişletilmesi için çalışma yürütüyoruz. OSB’mize bitişik geniş bir hazine arazisi var. 1050 dönüm kadar. Şu anki OSB de 1036 dönüm zaten. Bu hazine arazisini almak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Ama, genişleme için önce Milas OSB’nin hayata geçmesi gerekiyor. İnşallah 30 Kasım 2018 tarihi itibariyle OSB’mizi tamamlayarak, yeni yer için de müracaatımızı yapacağız. Hepsi ayarlandı ve sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Şimdi düşünebiliyor musunuz, Milas OSB hayata geçtikten sonra, bu kadar fabrika üretime başlayıp, ilave OSB için çalışmaya başlayınca, Milas’ın çehresi değişecek. Pek çok yeni istihdam alanı açılacak. Ticaret artacak. Ve OSB’nin 2018 sonunda hayata geçmesi sonrasında, en büyük taleplerimizden biri de gerçekleşecek. Doğalgaz gelecek OSB’ye ve dolayısıyla Milas’a.. Kısaca, Milas’ın çıtasını yükseltmeye çalışıyoruz ve yeni dönemde de çalışarak, bunu başaracağımıza inanıyoruz.

 

ÖNDER- Doğalgaz demişken, OSB’nin kendi enerjisini üretmek istediğine dair de bazı şeyler konuşuluyor ...

R.ÖZER- Evet, şu anda arkadaşlarımız, Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin kendi enerji ihtiyacını karşılamak üzere bir Güneş Enerjisi Santrali kurmak için proje hazırlıyorlar. Enerjimizi de kendimiz karşılayacağız ve Milas OSB’yi daha cazip bir hale getireceğiz.

 

ÖNDER- OSB dışında ...

R.ÖZER- OSB dışında en büyük önceliğimiz, ki bu konuda şimdiden çok yol aldık: Fuar Alanı, Kongre Merkezi ve Yöresel Ürünler Pazarı konusunda çalışmalarımız sürüyor. Elbette diğer resmi ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde, Belediyemizle, Kaymakamlığımızla, Ziraat Odamızla çalışmaları sürdürüyoruz. Sayın Tarım Bakanımız, Koru yolu üzerindeki Belediyemize ait alana ek olarak mera arazilerinden de bir miktarının meradan çıkartılıp tahsis edilmesi için bu yılki fuarımızda söz verdi. Şimdi biz fuar projemizi hazırlarken, gerekli izinlerle ilgili Tarım Bakanlığı’na müracaatlarımızı yapmaya hazırlanıyoruz. Bu arada Kalkınma Bakanlığı’na Güdümlü Proje olarak bilinen bir proje hazırladık ve teslim ettik, destek almak için. Fuar Alanı, Kongre Merkezi ve Yöresel Ürünler Pazarı’nı kurunca, bu Milas’a çok büyük katkılar sağlayacaktır. Hem Fuarlarımızın sayısını artıracağız, hem kongre turizmine yöneleceğiz, hem de yöresel ürünlerimizin 12 ay boyunca satışa sunulacağı güzel bir satış noktası oluşturacağız.

Ayrıca, GEKA’dan zeytin üreticilerimiz ve su ürünleri üreticilerimiz için güneş enerjisinden faydalanarak enerji elde etme projelerimizi hazırladık ve GEKA’ya ilettik.

Yine Güney Ege Kalkınmam Ajansı’na “Milas Medeniyetlerine Dokunuş” isimli bir proje hazırlayarak sunduk. Milasımızın tarihi değerlerini, tam 12 yerde kuracağımız bilgisayarlı kios masalarıyla tanıtacağız. Mesela bunlardan bazıları MİTSO binamızda, Belediyemizin ana ve ek binası girişlerine, Kaymakamlık binamıza, Milas Bodrum Havalimanı’nın iç ve dış hatlar terminallerine, Şehirlerarası otobüs Garajımıza, Köy Garajımıza, vb. koyacağız. Toplam 12 adet. Hem yurttaşlarımız, hem turistler, masa başında, Milas’ın tarihi değerlerinin nerelerde olduğunu, bunlar hakkında ayrıntılı bilgiyi, nasıl gidebileceklerini, görseller eşliğinde bu masadan görebilecekler ...

 

ÖNDER- Başka projeleriniz var mı?

R.ÖZER- Var tabii, mesela üzerinde çok durduğumuz bir konu da, ünlü Beçin kalemizin, görkemine yakışır bir şekilde, gerek Yatağan’dan gelişte, gerek İzmir ve Bodrum’dan gelişte, hemen göze batmasını sağlayacak şekilde ışıklandırmak. Bunu hemen gerçekleştireceğiz ve Beçinimizin tanıtımında büyük bir atak yapacağımıza inanyorum. Ayrıca biliyorsunuz, MİTSO olarak, TOBB Başkanlığı’ndan, Milas’a bir okul yaptırma sözü almıştık. TOBB’un 2019 programına alındı. İlçemiz yetkilileriyle görüşüyoruz, nereye gerekli olursa bir okul tamamıyla TOBB tarafından yapılacaktır. Bunun da, yeniden yönetime geldiğimizde gerçekleşmesi için takipte olacağız.

 

ÖNDER- Eklemek istedikleriniz var mı Sayın Özer?

R.ÖZER- Şunu söylemek isterim. Bizim dönemimizde hep Milas’ın gelişmesi, tanıtımı, üyelerimizin koşullarının iyileştirilmesi için çalıştık. Yine bunun için adayız. Çoğu işimizi yarıda kalmış gibi görüyor, onları tam anlamıyla gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Biliyorsunuz, zeytinyağımızın Coğrafi İşaret tescilini aldık. Türkiye’deki 5 markalı zeytinyağından biri durumunda Milas Zeytinyağı. Milas Halılarımızın coğrafi işareti konusunu bitirmek üzereyiz. Son prosedürleri yerine getiriliyor. Ayrıca zeytinyağımızın Avrupa Birliği Coğrafi işaretini de almak için çalışmalarımız sürüyor ve bunu gerçekleştirince, Türkiye’de bir ilki de gerçekleştirmiş olacağız. Zeytinyağımızı Avrupa’ya rahatlıkla, markalı bir zeytinyağı olarak ihraç edebileceğiz. Daha pek çok şey var. Bütün bunları gerçekleştirmek için adayız. Belki çok klasik bir söylem olacak ama, gönül rahatlığıyla söylüyoruz ki, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

 

ÖNDER- Teşekkürler Sayın Reşit Özer, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

R.ÖZER- Ben de bu röportajı düşündüğünüz ve kendimizi anlatmamıza yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum sizlere ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık