İkinci yarıyıl bugün başlıyor

Adem KANKAYNAR -

İkinci yarıyıl bugün başlıyor

2017 - 2018 eğitim öğretim yılına, verilen 15 günlük yarıyıl tatilinin ardından yeniden başlanıyor.

Bugün dersbaşı yapacak öğrenciler için ilk yarıda alınan tedbirler gözden geçirilirken, ikinci yarıyılda da okulların ve öğrencilerin güvenliği için toplantı yapıldı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın yurtdışında görevli olması nedeniyle yerine vekâlet eden Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek başkanlığında, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda yapılan toplantıda; okul güvenliğinin azami ölçüye çıkarılması, okul güvenlik kameralarının kent güvenlik yönetimi sistemine entegrasyonu, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele, öğrencilerin okul servisleriyle güvenli bir şekilde taşınması gibi konular başta olmak üzere, 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı ikinci yarısı için bütün ayrıntılar ele alındı.

Kaymakam Çiçek başkanlığındaki toplantıya; Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Milas İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlar amirleri ile mahalle muhtarları ve okul müdürleri katıldı.

Eğitim öğretim yılının ikinci yarısında hiçbir sorun yaşanmaması için tüm kurumların ve ilgililerin işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini belirten Kaymakam Çiçek,“Geleceğimizin teminatı yavrularımızın güvenli ve sağlıklı bir şekilde eğitim görmeleri için bu işbirliği şart. Dolayısıyla tüm kurumlar kendi üzerlerine düşen görevlere azami dikkat göstermeliler” dedi.

İkinci dönemde eğitim görecek öğrenci sayısı, okulların fiziki durumu, taşımalı eğitimdeki son durum ile ilgili detayların paylaşıldığı toplantıda; okul müdürleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma görevlileri de, alınan/alınacak olan güvenlik önlemleri konusunda bilgi paylaşımında bulundular.

Öte yandan, ilçemizdeki genel güvenlik konusunda yürütülecek hizmetler, alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantıda ayrıca, güvenlik konusunda ilgili kurumlar kendi kurumlarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

 

Muğla İl Milli Eğitim

Müdürü Celalettin

Ekinci’nin mesajı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin, 2017 - 2018 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle …

2017 - 2018 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin huzur içinde ve başarılı geçmesini, tüm çocuklarımız için sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

Eğitim camiası olarak görevimiz ‘Ya İstiklal, Ya ölüm’ düsturuyla kurulmuş ülkemizin ve cumhuriyetimizin her alanda gelişmesi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için başarılı, kendinden emin, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan; sağlıklı, başarılı ve mutlu insanlar yetiştirmektir. Bu manada ilimizde 12 bin 273 öğretmenimizle, 150 bin 687 öğrencimize mutlu bir gelecek sunmanın gayreti içerisindeyiz.

Öğrencilerimizi bilimsel anlamda yetiştirirken, özgüveni yüksek bilişsel, sosyal, ahlaki, duygusal ve dilsel gelişimlerini destekleyerek sosyalleşmelerine katkı sağlamak, olumsuz ortamlardan uzak tutmak ve kötü alışkanlıklar edinmelerini önleme çabası içerisindeyiz. Bu kapsamda üniversitelerimizle, yerel ve ulusal ajanslarla, eğitime katkı sunmak isteyen sivil toplum kuruluşlarımızla, diğer kamu kurumlarımız, belediyelerimiz ve değerli basın kuruluşlarımızla işbirliği ve iletişim halinde bulunuyoruz.

Milli Eğitim Temel Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde eğitim ve öğretim konusunda sözü, fikri ve çabası olan herkese kapımız açıktır.

Okullarımızda eğitim öğretim faaliyetleri devam ederken çocuklarımıza sağlıklı ve güvenli bir ortam sunmak adına sürekli bir gayret içerisindeyiz. Okul güvenlik kameraları sık sık kontrol edilmekte, okullarımıza özel güvenlik personeli görevlendirilmekte, bize ulaşan şikayet ve talepler en hızlı biçimde çözümlenmekte ve cevaplanmaktadır.

Eğitim kurumlarımızın fiziki koşullarının iyileştirilmesi, ikili eğitimin kaldırılması, zorunlu okul öncesi eğitime geçiş çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. 2018 yılı ilimiz eğitim kurumlarının fiziki mekanlarının geliştirilmesi açısından benzeri olmayan yoğunlukta geçecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim döneminin başarılı ve huzur dolu geçmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık