İL BAŞKANINDAN MÜDÜRE SERT TEPKİ…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

İL BAŞKANINDAN MÜDÜRE SERT TEPKİ…
  • 09 September 2017, Saturday 6:08

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğlaspor ile Aydınspor maçında İzmir Marşı’nın söylenmesini engelleyen Muğla Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürü Serkan Öçalmaz’ı istifaya davet etti…

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğlaspor-Aydınspor maçında İzmir Marşı söylenmesi ve çalınmasına engel olmaya çalışan Muğla Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürü Serkan Öçalmaz’ı sert bir dille eleştirerek istifaya davet etti.

İl Başkanı Alban yaptığı açıklamada; “Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin aydınlığında yaşayan, bu devrimleri yaşatan demokrasi ve özgürlüklerin şehridir. Kimse Muğla’yı siyasi çıkarlar için yandaş ve taraf olan şehirlerle karıştırmasın.

Türkiye Cumhuriyeti ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında ve öncesinde birçok destansı mücadele vermiş, bu mücadeleler tarih sayfalarına, şiirlere, marşlara ilham olmuştur. Hep bir ağızdan söylediğimiz, her mısrasında tüylerimizi diken diken eden ve ulusumuzun verdiği mücadeleyi en güzel özetleyen İstiklal Marşı’mız buna en güzel örnektir.

‘Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.’ Mehmet Akif’in ölümsüz eserinden Türk Milleti’nin karakterini ve mücadeleci ruhunu anlatan dizelere sadece bir örnektir. Son zamanlarda ulusal değerlerimiz olan bazı marşlarımız siyasi diye stadlarda yasaklanmaktadır. Bunun son örneği ne yazık ki Muğla’mızda yaşanmıştır. Bu şehirde; 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, ellerde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile sokaklarda, statlarda doyasıya kutlanır, evler, balkonlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile renklenir. Muğlaspor-Aydınspor maçında bütün stadın hep bir ağızdan söylediği ülkemize mal olmuş İzmir Marşı engellenmeye çalışılmış, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü marşın siyasi olduğunu iddia etmiştir. İzmir Marşı sözlerini satır satır okumasını tavsiye ettiğim müdürün hangi kelimeden rahatsız olduğunu açıklamasını ve en kısa sürede Muğla’dan tayinini istemesini ya da istifasını istiyoruz. İzmir’in dağlarında çiçekler açar çünkü milli mücadele İzmir’de Hasan Tahsin ilk kurşun ile başlar bu şehrimizde biter. Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa, adın yazılacak mücevher taşa dizesi de, dünyanın herhangi bir ülkesinde Ata’sının ismini, imzasını bedenine dövme yaptıran, arabasının camına yapıştıran ülke vatandaşı yoktur. İzmir Marşı Türkiye’nin her yerinde Muğla’mızda hep bir ağızdan söylenmeye devam edecektir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık