‘İl Yatırım, Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı’ yapıldı

ÖNDER Haber -

‘İl Yatırım, Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı’ yapıldı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Güney Ege Kalkınma Ajansına bağlı Muğla Yatırım Destek Ofisi tarafından düzenlenen ‘Muğla İl Yatırım Destek ve Yatırım Stratejesi Çalıştayı’na katıldı.

Çalıştaya, Vali Çiçek’in yanısıra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik, Çevre Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Vekili Mehmet Dişçigil ve sektör temsilcileri katıldı.

Valilik Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, çalıştayda yaptığı konuşmaya İstanbul’da meydana gelen hain saldırıda şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileyerek başlayan Vali Çiçek, “Bir ilin kalkınmasının en önemli dinamiklerden biri, ilin potansiyelini harekete geçirmek, bir diğerinin de il içinden veya il dışından yatırımcı çekmektir. İlimiz yatırım destek ve tanıtım stratejisiyle hedeflenen; bu iki dinamiğin gücünü birleştirerek yatırımları hızlandırmak, yatırımların önündeki engelleri belirlemek ve engelleri aşmaktır. Bu amaçla ilimizin öne çıkan sektörleri olan tarım, turizm, ticaret, su ürünleri, madencilik gibi sektörlerin sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin tartışılması amacıyla 2017 yılı eylem planını oluşturmamız gereklidir” dedi.

Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesinde mevcut potansiyellerin sonuna kadar kullanılması gerektiğini belirten Vali Çiçek, “Bu potansiyel, ilimizin yatırım ortamı yatırımcıya ihtiyaç duyduğu güveni ve gönül rahatlığını vermeden istenilen ölçüde harekete geçirilemez. İlimizin yatırım ortamı içerisinde kurum ve kuruluşların payı oldukça büyüktür. Bu nedenle, ilimizin yatırım ortamını hepbirlikte iyileştirilebilir ve istenilen noktaya getirebiliriz” dedi.

Ülkemizin, yöremizin daha zengin daha üretken hale getirilmesi için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, “Muğla denince akla turizm geliyor. Ama Muğla’ya baktığımızda onun çok üstünde olan tarım, madencilik, kültür balıkçılığı, sığla, çam balı, mermercilik gibi zenginliklere sahibiz. Bu zenginliklerimizin farkına varıp daha sonra farkındalığı yaratıp o konuda yatırım yapabilecek olan sektörleri harekete geçirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ‘İl Yatırım, Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı’ basına kapalı olarak devam etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık