Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Ilbıra Dağları’nda 2042 metreküp ağaç kesilmiş!

Geçtiğimiz yıl Ilbıra Dağları’nda başlatılan maden arama çalışmaları kapsamında faaliyet sahibi firmanın açıkladığı ‘682 metreküp ağaç kesildi’ ifadelerinden tatmin olmayan Ilbıra Dağı Koruma Platformu üyelerinin Açık Kapı’ya yaptığı başvuru sonuçlandı. Orman Bölge Müdürlüğü, bölgede 2042 metreküp kızılçam ağacının kesildiğini açıkladı. 

Ilbıra Dağları’nda 2042 metreküp ağaç kesilmiş!

Maden arama sahası ilan edilen Ilbıra Dağları’nda ağaçların kesilmesi üzerine harekete geçen vatandaşlar, 23 Ağustos’ta, çözüm önerilerini konuşmak üzere Milas’a bağlı Bafa Mahallesi’nde bir araya geldi. Bafalı vatandaşlar, bölgedeki çalışmalardan edinilen ilk bilgileri kamuoyuyla paylaşarak aktif mücadele amacıyla Ilbıra Platformu’nun kurulması için kolları sıvadı.
26 Ağustos’ta ise bölgede faaliyet yürüten Milenyum Madencilik isimli firma, basına ve kamuoyuna 6 sayfalık açıklama yayınladı. Açıklamada; faaliyetlerin Danişment Mahallesi’nde yapıldığı, 13 adet ruhsatlı maden yatağının yerleşim yerlerine yakın olduğu için faaliyet yapılmadığı, Ilbıra Dağı’nın maden sahası ilan edilmediği, ruhsat sahasının 50 yıldan bu yana aktif olduğu, hiçbir zeytin ağacının kesilmediği, kesilen kızılçamların miktarının ise 682 metreküp olduğunu vurgulandı.
Basına ve kamuoyuna 6 sayfalık açıklama gönderen Milenyum Madencilik’in bu ifadelerini samimi bulmayan Ilbıra Dağı Koruma Platformu üyeleri, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne başvurdu. 
Ilbıra Dağı Koruma Platformu Başkanı Ali Özgür, 26 Aralık’ta Açık Kapı aracılığıyla yapılan başvuruya yanıt geldiğini belirterek cevabı vatandaşlarla paylaştı.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden paylaşılan verilere göre; maden işletme altyapı tesis izinleri için 19 Kasım 2018’de 115 metreküp, 26 Nisan 2019’da782 metreküp, 29 Ağustos’ta 632 ve 373 metreküp  olmak üzere toplam 2042 metreküp kızılçam ağacına kesim izni verildiği bildirildi.

Ilbıra Dağı Koruma Platformu Başkanı Ali Özgür, yaptığı yazılı açıklamada, “Ilbıra Dağı’nda madencilik faaliyeti yürüten Milenyum Madencilik şirketi, 26 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada sadece 682 metreküp ağaç kesildiğini beyan etmiş ve bu kesimlere karşı çıktığımız için bizlere çeşitli ithamlarda bulunmuştu. İthamlarla ilgili her türlü yasal hakkımız saklıdır. Ancak gerçekler her zaman olduğu gibi yine ortaya çıktı. Ormanlarımızın baş sorumlusu Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen cevapta tam 2042 metreküp kızılçam ormanın maden için kesildiği doğrulanmış oldu. Şimdi sizlere soruyorum. Kim yalan söylüyor? Kim bu toprakları seviyor? Kim bu ormanları seviyor? Kim çevreci? Biz Bafa’ya dokunma diye yazarken boşuna yazmadık. Ancak ne acı ki 2042 metreküp ağacımızın kesilmesine de engel olamadık !” dedi.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis