İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava’dan sürücülere çağrı …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR-

İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava’dan sürücülere çağrı …

Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, sosyal medya hesabından, özellikle motosiklet kullanıcılarına yönelik bir çağrıda bulundu. İlçemizde, 2018 yılının ilk 7 ayında meydana gelen kazalara ilişkin istatistik bilgilerini de paylaşan İlçe Emniyet Müdürü Ava, ceza işlemi uygulanan sürücü ve yakınlarına da önemli bir çağrıda bulundu.

Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, sosyal medya hesabından, araç sürücülerini ve özellikle de motosiklet kullanıcılarını uyaran bir açıklama yayınladı.

İlçe Emniyet Müdürü Ava, açıklamasında trafik sorununa farklı bir açıdan yaklaşırken, içinde bulunduğumuz 2018 yılının ilk 7 ayında meydana gelen kazalara ilişkin verileri paylaştı.

Ava’nın bir de sürücülere çağrısı var ...

Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava’nın açıklaması şöyle:

Genelde ülkemizin, özelde Milasımızın en büyük sorunlarından bir tanesi, trafik sorunudur.

Bugün itibariyle Milas’ta kayıtlı 57 bin 135 araç bulunmaktadır. Aynı zamanda ilçemiz, Bodrum’un tek geçiş güzergâhında bulunduğundan, yaklaşık (yaz aylarında) günlük 5000 araç şehir trafiğine katılmaktadır.Milas çok eski bir yerleşim yeri olduğundan, yolları da otoparkları da bu sayıda aracı kaldıramamaktadır.

2018 yılı ilk yedi ayında toplam 184 kaza meydana gelmiş, 279 vatandaşımız yaralanmış ve maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Ölümlü kazalara baktığımızda ikisinde ana etken alkol iken, ikisi motosiklet kazası olup, kasksız araç kullanmak ve kırmızı ışıkta geçmektir.

Bu yıl ilk yedi ay boyunca 5 bin 868 araç kontrol edilmiş (günlük ortalama 28) KGYS kameralarından yazılanlarla birlikte 6 bin 60 araca cezai işlem uygulanmış, alkollü araç kullanmaktan 81 sürücü belgesi geri alınmıştır.

Tüm bunlar tek trafik ekibi ile yapılmış olup, ilçemize 8 yeni trafik polisi atanmış ve 2 ekip 2 motorlu ekip ile trafik uygulamalarımız katlanarak devam edecektir.

Vatandaşlarımızdan beklentilerimiz;

1- Kesinlikle tescilsiz, muayenesi sigortası olmayan araçlarla yola çıkmamaları,

2- Kesinlikle alkollü araç kullanmamaları,

3- Mutlaka emniyet kemeri kullanmaları,

4- Her türlü motosikleti kullanırken kask takmaları,

5- Asla kırmızı ışıkta geçmemeleri,

6- Bunlar asli olmak üzere, diğer tüm trafik kurallarına riayet etmeleri,

7- Kendileri ya da yakınları için herhangi bir trafik kuralı ihlalinden dolayı cezai işlem uygulanırken tavassut için hiç kimseyi aramamaları ve bu uygulanan cezayı, öncelikle kendileri ve yakınlarının can ve mal güvenliği için önemli bir uyarı olarak görmeleridir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık