İlçemizdeki eğitim masaya yatırıldı… Kaldırılamadı …

ÖNDER Haber -

İlçemizdeki eğitim masaya yatırıldı… Kaldırılamadı …

İlçemizin eğitim alanındaki durumu, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı… Ekici’nin toplantıda yaptığı konuşmaya göre ilçemiz eğitimi “masada” kaldı…

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celallettin Ekici’nin katılımıyla önceki gün saat 15 sıralarında Milas Ticaret ve Sanayi Odası Labranda Konferans Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirildi. İlçemizin eğitim alanındaki çalışmaları ve durumunun değerlendirildiği toplantıya; Milas İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şaban Karakoç, Şube Müdürleri Suna Ağdağ ve Akın Coşkun, ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarla okulların ve bu okulların okul aile birliklerinin yöneticileri katıldı.

Toplantıya katılan okul yöneticileri ve okul aile birliği başkanlarına, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Muğla genelindeki okulların ihtiyaçlarının hayırseverler tarafından karşılanması için hayata geçirilen “Gelecek sizin elinizde” projesi hakkında bilgi veren Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celallettin Ekici, daha sonra Muğla ve ilçelerinin eğitim durumlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Söylenecek hangi

sözü varsa söylemeli

Eğitim söz konusu olduğunda, çocuklar söz konusu olduğunda kendisinin konuşup da salonda bulunan yöneticilerin susmaması gerektiğine dikkat çeken Ekici, “Herkes dağarcığında ne varsa, elinde hangi imkan varsa, söylenecek hangi sözü varsa söylemeli ve yapmalı. Her gün biraz daha iyiye gitmeliyiz, iki günümüz birbiriyle eş olmamalı. Ve demeliyiz ki, ‘bugün biz ne yaptık’, o gün için yaptığımız güzel bir şeyin altını çizebilmeliyiz. Sorumluluğumuz tabii ki sadece öğrencilerimize, sadece okulumuza değil, aynı zamanda çevremize de. Neyi değiştirebiliyorsak, neyi güzelleştirebiliyorsak olumluya doğru değiştirmemiz ve bu bilinçle, bu sorumlulukla her günümüzü dolu dolu geçirmemiz gerekiyor.

 

Milaslı çocukların

okumaktan başka

şansı yok

Konuşmasında daha sonra, on ay önce Muğla’da göreve başladığını, on aydan beri ise Muğla’nın eğitimdeki durumuyla ilgili tespitler yapmaya çalıştığını dile getiren Ekici, “Muğla’daki durum tespitini yaptık. İlçelerimiz bazında eksiklikleri, eksik yönlerimizi tespit ettik. Fakat Milas’ı ben bir yere koyamadım. Niye koyamadım, şimdi Bodrum’da da bir başarısızlık var. Ama Bodrum sürekli göç alan, öğrencinin sürekli değiştiği bir bölge. Öğrencinin sürekli denizle karşı karşıya olduğu, istihdamın çok kolay olduğu bir bölge. Milas’ın çocuklarının Bodrum’dakilere göre daha farklı olması lazım. Ben en azından kendi gözlerimle böyle bir sonuca varıyorum. Ve buranın çocuklarının eğitimden başka, okumaktan başka bir şansları var mı diye kendi kendime soruyorum; yok. Bu bölgenin çocuklarının illa ki eğitime, illa ki okumaya en fazla önem vermesi gerektiğini düşünüyorum. Ekonomik olarak da bu böyle görünüyor. Ama maalesef duruma baktığımızda böyle olmadığını görüyoruz” dedi.

 

Ne oluyorsa lisede

oluyor, lisede çok

kötüyüz

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Milas’ın ve Muğla’nın genel görüntüsünü olumsuzluktan olumluya dönüştürebilmek için yaptıkları çalışmalara bakmaları gerektiğini dile getirerek konuşmasını sürdüren Ekici, konuşmasına şöyle devam etti:

“Milas’taki bu olumsuzluktan bahsederken, Muğla olarak nasılız bir de bundan söz etmem gerekiyor. TEOG sonuçlarına göre, yani ortaokul sonuçlarına göre çok iyiyiz. Hatta şöyle söyleyeyim genel anlamda dereceye giriyoruz. Türkiye’de iyi bir yerdeyiz. Ne oluyorsa lisede oluyor. Lisede bir şeyler oluyor. Bu bizim o anaokuluna başlayan, birinci sınıfa başlayan o melek çocuklarımız, liseye geçtikten sonra onlara bir şeyler oluyor. İşte burada bir problemimiz var bizim. Muğla genelinden bahsediyorum, lisede çok kötüyüz. Bakıyoruz yanımızda Aydın var. Ne farkımız var diye düşünüyorum, ama çok kötüyüz. Denizli var, çok kötüyüz. İzmir var, çok kötüyüz. Antalya var, çok kötüyüz. Yani şartlarımızı, coğrafi şartlarımızı, ekonomik şartlarımızı düşündüğümüzde arada çok bariz faklar olur, bunu kabul ederim. Maalesef değerli arkadaşlar bizim TEOG’da başarılı olan öğrencilerimiz Muğla’dan kaçmaya çalışıyor. Bizim geçen yılki tespitimize göre yaklaşık 950 tane öğrencimiz Muğla dışına gitmiş. Tayin dolayısıyla, ailelerinin başka ile gitmeleri nedeniyle de bu şehirden ayrılanlar da var. Çok ciddi manada bir sayı Muğla’nın dışındaki daha iyi okullarda okuyabilmek için tercihlerini Muğla dışına yönlendiriyorlar. Aydın Fen Lisesi’ne, İzmir Fen Lisesi’ne, Denizli Fen Lisesi’ne, Antalya Fen Lisesi’ne, Ankara Fen Lisesi’ne veyahut da yine Muğla dışındaki başka başka okullara. Yani bizim sistemimizde bir güvensizlik var. Liselerde Muğla ilinde de durum bu.

Bu tespitleri yaptıktan sonra tabii bizim acilen bir şeyler yapma ihtiyacımız belirdi. Dedik ne yapalım. Bir kere kendimizi sürekli kontrol altında tutalım. Hepiniz biliyorsunuz ki biz, bizim organizemizde bir yılda 4 adet ‘kazanım değerlendirme sınavı’ yapıyoruz. Aile birliği başkanlarımız, herhalde hemen hemen hepsi bu sınavların farkındalar, bu sınavları biliyorlar. Nedir kazanım değerlendirme sınavı? Öğretmenlerimizin sınıflarda verdikleri dersin amacına uygun olarak, öğrencilerimiz öğretmenlerin verdikleri bu kazanımları öğreniyorlar mı, öğrenmiyorlar mı? Öğreniyorlarsa hangi ölçüde öğreniyorlar, öğrenmiyorlarsa hangi ölçüde öğrenmiyorlar? Bu yaptığımız sınavların her öğrencimize ait raporları var. Hangi dersten hangi konulardan başarılı, hangi konulardan başarısız. Öğrencinin ve eğitimin röntgeni gibi bir şey. 1, 2, 3’üncüsünü yaptık, 4’üncüsünü yapacağız.

Okul müdürü arkadaşlarımız aramızda. Onlar da okullarının, sınıflarının, öğretmenlerinin, öğrencilerinin durumları ne, bu şekilde ayrıntılı bilgiye sahip oluyorlar. Arkadaşlar, en uç noktaya kadar bir bilgi bu. Yani hangi konuda öğrenciler daha bilgililer, hangi konuda bilgisizler, onun sonucunu bile alabiliyor herkes. Yine İlçe Eğitim Müdürümüz kendi şifresiyle girdiğinde bütün ilçesine ait okullarının durumlarını, biz de Muğla genelindeki bütün okulların durumlarını buradan takip ediyoruz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık