“İlçemize modern bir Huzurevi hemen yapılmalıdır”

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

“İlçemize modern bir Huzurevi hemen yapılmalıdır”

Vakıf haftası kutlamaları kapsamında, geçtiğimiz gün bir kahvaltılı toplantıda, vakıfta eski ve yeni görev alanlarla vakıf çalışanlarının katıldığı kahvaltı düzenlendi.

Vakfın kurucu üyelerinden de olan ve 8 yıl hizmet ettikten sonra İl Genel Meclisi Üyeliğine seçilmesi nedeniyle ayrılan, geçtiğimiz yıldan itibaren de Vakıf Mütevelli Heyeti’nde yeniden görev alan, vakfın da en yaşlı üyesi sıfatını taşıyan Mustafa Tüfekçi, burada bir konuşma yaparak, vakıf çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve yapılması gerekenlere işaret etti.

Mustafa Tüfekçi’nin konuşması şöyle:

“Vakıf haftası kutlaması için buradayız. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nin en yaşlı üyesi olarak, bu yıl da kutlamalara katılmak nasip oldu. Davetimize icabet ettiniz, şeref verdiniz; hepinize teşekkür ediyorum.

İlçemizde faaliyetini sürdüren ve varlığını hissettiren tek Vakıf Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfıdır. Fakirlerin sığınağı, ümidi, güvencesi olan bu vakıf, İlçe Kaymakamı başkanlığında 12 mütevelli heyet üyesi ile hizmet verir.

Yardım almak için yapılan müracaatlarda, belirtilen adrese Vakıf’ta çalışan inceleme elemanları gider, etraflı araştırma, soruşturma yaparlar. Ayrıca durumu görüntülemek için kamera ile birlikte hazırladığı raporu heyete getirir, heyet de rapora göre karar verir.

Çok önemli bir konu olursa ve rapor heyeti tatmin etmezse, vakıf başkanının izni ile heyet üyelerinden de inceleme ekibine katılarak, aynı adres tekrar ziyaret edilir. Unutulan veya gözden kaçan bir durum olup olmadığına bakılır; ondan sonra karar verilir.

Tabiri caiz ise kılı kırk yarmağa çalışılır, heyet nereden gelirse gelsin hiçbir tesir, öneri, baskı ve iltimasa asla taviz vermez. Vakıf tarasından yürüyerek geçen bir inanmış kişi, ‘ayakkabımın altına vakıf toprağı yapışırsa hesabını nasıl veririm’ anlayışı ile hareket edilir.

1986 yılında Fakir Fukara Fonu adı altında kurulan vakfımızın ilk teşekkül eden mütevelli heyet üyelerinden biri benim. 1994 yılına kadar kesintisiz 8 yıl hizmet vermeğe çalıştım. ‘96’da İl Genel Meclisi Üyeliğine seçilinceayrıldım.

Kadere bakın ki tam 22 yıl sonra, 2016 yılı başında yine bu görev nasip oldu ve 2017 sonunda 10 yılı tamamlamış olacağım. Vakıf Mütevelli Heyet üyeliğinin bir ücreti, aylığı-yıllığı yoktur; fakat sorumluluğu ve vebali çoktur.

Fakir halkın dert ortağı olursunuz, yardım almasında sevincine ortak olursunuz ve sevap kazanırsınız, o kadar. Ben bunları niçin söylüyorum: Bizden sonra bu görevleri üstlenecek gençlere ışık tutmak için.. Tabii, bir hoş seda bırakmak dileği ile..

Bu 10 yıllık üyeliğimiz sırasında çok içler acısı durumlara şahit olduk. Üç tarafı kerpiç veya taşla çevrili, kırık bir tahtaya çuval bağlayarak kapı üstüne delik deşik naylon örtülü kulübede yaşayanları gördük. Engelli çocukları ile biro dada kışın soğukta titreyen ve sesini kimseye duyuramayanları gördük. Parasını ödeyemediği için elektriği kesilip karanlığa mahkum olan aileleri gördük. Evi yanan yaşlı kişinin, 20-30 metre ilerde zeytinliğin toprak zemininde, yarısı yanmış eşyayı yere sererek, sabahladığını gördük.

Tüm bunlar gözönüne alındığında Vakfımızın önderliğinde belediyemizin iştirakı, STK ve hayırseverlerin katkıları ile ilçemize yakışır modern bir huzurevi’nin vakit geçirilmeden yapılması gerektiğini düşünüyorum. Fakirin, kimsesizin de normal şartlarda yaşamağa hakkı olduğu düşünülerek, huzurlu bir ev mutlaka yapılmalıdır.

Denebilir ki vakıf böylebir müessese yapabilir mi? Şu anda içinde bulunduğumuz bu bina Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından yapılmıştır ve Öğrenci Yurdunu yıllarca çalıştırdı. Müştemilattaki binaları da vakıf yaptı. Fakir vatandaşın rahat yaşaması için vakıf her türlü faaliyeti gösterir ve inşa eder.

Vakfmızın Başkanı Sayın Kaymakamımızın genç, dinamik, bilgili ve hizmet aşkı ile dolu bir yönetici olduğunu kısa zamanda müşahade ettik. Bu ve benzeri hizmetleri ilçemize kazandıracağına inanıyorum; kendisine başarılar diliyorum.

Vakfımızın kurucularına, yardım edenlere, emeği geçenlere, çalışanlarına, Mütevelli Heyet üyesi olarak hizmet verenlere minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Özellikle bu binayı, öğrenci yurdunu, arsaları, diğer binaları ilçemize kazandıran, zamanın Vakıf Başkanı İlçe Kaymakamımız, Bitlis Valisi iken rahmetli olan çok değerli devlet adamı Osman Badraslı’ya Allah’tan gani gani rahmet diliyorum; ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun.

Hepinize saygılar sunuyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık