İlçemizin geleneksel Deve Güreşlerinin ikincisi 3 Aralık’ta Güllük’te yapılacak …

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

İlçemizin geleneksel Deve Güreşlerinin ikincisi 3 Aralık’ta Güllük’te yapılacak …

Ege Bölgesi’nin sevilen kış eğlencelerinden olan deve güreşlerinde 2017-2018 sezonunun ikinci güreşi 3 Aralık’ta Milas’ın Güllük Mahallesi’nde yapılacak .

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat himayesinde, Güllük Deveciler Derneği Başkanı Okan Akar, Tertip Komitesi üyeleri Mehmet Güloğlan ve Cihan Bilen tarafından organize edilen güreşlerin 4’üncüsü Güllük Arena’da düzenlenecek. Yörük kültürünün bir parçası olan güreşlerde, tülü cinsi 130 devenin güreşeceği belirtildi.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin dört bir yanından getirilecek develerin güreşeceği etkinlik ücretsiz olacak. Güllük Mahallesi’nde kurulan özel alanda düzenlenecek etkinlikten bir gün önce ise yemek organizasyonu gerçekleşecek.

 

Kültürümüzü yaşatıyoruz...

Güllük Geleneksel 4. Deve Güreşi hakkında açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Milas Belediyesi olarak, yörük kültürümüzü yaşatmak adına deve güreşlerini ilçemizde geleneksel olarak gerçekleştiriyoruz. Güreşlerin ilkini geçtiğimiz hafta sonu Bafa mahallemizde yaptık. Bu hafta sonu ise Güllük mahallemizde yapacağız. Geçen yıl deve güreşi festivalimizde çekişmeli güreşleri izleme fırsatı bulmuştuk. Bu tür güreşler örf ve adetlerimizi yaşatmanın yanı sıra ekonomik ve kültürel açıdan da önem taşıyor. Güllük mahallemizde gerçekleştireceğimiz festivalimiz için tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Güreşlerimiz ücretsiz olacak. Tüm halkımızı Deve Güreşi Festivalimize davet ediyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık