İlk ders zili çaldı …

Oktay ÇAYIRLI -

İlk ders zili çaldı …

2016 – 2017 eğitim öğretim yılında dün ilk ders zili çaldı… İlçemizde yaklaşık 21 bin öğrenci ve öğretmenleri ders başı yaptılar…

Yeni eğitim öğretim yılı dün ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de tüm okullarda başladı. İlk defa okul heyecanı yaşayan öğrenciler, okullarına aileleri ile birlikte geldi. İlkokul, ortaokul ve liseler ders başı yaptı.

 

“15 Temmuz Demokrasi

Zaferi ve Şehitleri Anma”

Sınıflara girmeden önce okul bahçesinde toplanan öğrenci ve öğrenci yakınlarına yönelik törenler düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” temalı törenler sırasında bazı okullarda bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) yayınlanan 2 ayrı videonun gösterimi yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” temalı broşürler de dağıtıldı.

 

Bitmeyen yollar çile oldu

Okulların açılmasıyla birlikte ilçemizin birçok noktasında araç trafiği vatandaşlar için çileye döndü. Özellikle Nisan ayı içinde başlanan fakat belirlenen sürede tamamlanamayan Atatürk Bulvarı’nda özellikle okullara giriş ve çıkış saatlerinde trafik zaman zaman kilitlendi. Zabıta ve polis ekipleri bu bölgelerde görev alarak trafiğin güvenli şekilde ilerlemesini sağladı.

 

İlçemizde tören yarın

Daha önce yapılan açıklamalara göre dün gerçekleştirilmesi planlanan 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası açılış programının ise 21 Eylül Çarşamba günü, yani yarına alındığı ifade edildi.

Yarın saat 8.45’te Atatürk anıtına Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından program daha sonra Dr. Mete Ersoy İlkokulu’nda devam edecek. Buradaki program ise saat 9.30’da başlayacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın seslendirilmesinin ardından program Dr. Mete Ersoy İlkokulu Sınıf Öğretmeni İlkay Çotra’nın açılış konuşması, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın konuşması ve Dr. Mete Ersoy İlkokulu öğrencileri tarafından şiirlerin okunmasıyla devam edecek.

 

Yarıyıl tatili 20 Ocak’ta

19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayan birinci dönem 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak - 3 Şubat 2017’de yapılacak.

İkinci dönem ise, 6 Şubat 2017 Pazartesi başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü tamamlanacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık