Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İlk karnelerini arı kılığında aldılar

Eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle 25 bin 128 öğrenci karnelerini aldı. Milas Merkez İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde ise ilk karnelerini almanın mutluluğunu yaşayan 1/D öğrencileri, gerçekleştirdikleri etkinlikle izleyenleri gülümsetti.

İlk karnelerini arı kılığında aldılar
  • 21 January 2022, Friday 14:59

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bugün itibariyle sona erdi. Milas’ta 25 bin 128 öğrenci karnelerini alarak ara yıl tatiline girdi.

Dönemin sona ermesi dolayısıyla Milas Merkez İlkokulu’nda karne töreni ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk karnelerini alan öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde çeşitli etkinlikler icra etti. Törene Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, çeşitli kurum yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

1/D öğrencilerinin düzenlemiş olduğu etkinlikte ilk karnelerini teslim alan öğrenciler, arı kılığına girerek herkesi gülümsetti. Arılar ve balın faydalarını anlatan öğrenciler büyük alkış aldı.

Törende konuşan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, “Zor geçen bir eğitim yarıyılının sonundayız. Pandemi koşullarında geçen zorlu bir yılı geride bıraktık. Eğitimde ciddi anlamda başarılı olduklarını düşünüyorum. Çocuklarımız zaman zaman bazı derslerinde aksaklıklar yaşadılar. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılının başarılı, keyifli, mutlu ve pandeminin bittiği bir dönem olmasını diliyorum.” dedi.

Tören; öğrencilere karnelerinin ve hediyelerinin teslim edilmesiyle sona erdi.

17 günlük tatilin ardından 7 Şubat Pazartesi günü okullarına geri dönecek olan öğrenciler için eğitim-öğretim yılı 17 Haziran’da sona erecek.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NÜN MESAJI

Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, birinci yarı yıl karnelerinin dağıtılması nedeniyle yaptığı açıklamada ise şu görüşlere yer verdi:

2021 - 2022 Eğitim - Öğretim yılının birinci dönemini öğrencilerimizin gayreti ve ilgisi, öğretmenlerimizin sabrı ve büyük özverisi, velilerimizin takdir edilesi desteğiyle bitirmenin mutluluğu içindeyiz.

Salgın döneminde çok zorluk çektiğinizin farkındayız. Ancak bizler her zorluk ile birlikte bir kolaylık olduğu inancıyla, zorlukların başarımızın değerini arttıran süsler olduğunu biliyoruz.  Bu dönemde öğrencilerimizin sınıflarında, sıralarda öğretmenleri ve arkadaşları ile birlikte yüz yüze eğitim almalarını ve  onların sesleri ile süslenen okullarımızda buluşmanın sevincini yaşıyoruz.

Eğitim kıvılcımla ateş yakmaktır. Salgında da hastalıkta da sağlıkta da bizler bu kıvılcımlar ile ateşimizi söndürmemeliyiz. Engeller olacak, hatalar olacak ama bu süreçten yavrularımızın çok çalışırsa güçlenerek çıkacağını da iyi biliyoruz.

Atatürk “Bu millete gideceği yolu gösterirken dünyanın her türlü ilminden, keşfiyatından, terakkiyatından istifade edelim, lâkin unutmayalım ki, asıl temeli kendi içimizden çıkarmak mecburiyetindeyiz.” sözü ile motivasyonumuzun kaynağının yüce değerlerimiz, ilkelerimiz ve köklü tarihimiz olduğunu belirterek bugünümüze kılavuz olmaktadır. Ve bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmalarımızda en büyük başarı ve tüm takdir şüphesiz öğretmenlerimizindir. “Yorulacaksan, zorlanacaksan, şikâyetçi olacaksan, keşkelere sığınacaksan, söze ama diye başlayacaksan; girme aşk yoluna…” diyor Mevlana. Öğretmenlerimiz girdikleri bu eğitim yolunda yorulsalar da zorlansalar da çocuklarına ışık saçmak için ellerinden gelen tüm çabayı göstererek sabırla geleceğimizi bugünden hazırlamaktadırlar.

Eğitimin temel amacı, çocukları kendi yeteneklerinin bilincine vardırmaktır. Çocuklarımızın karnelerindeki notlar sadece derslerde bir dönem gösterdikleri performansın yansımasıdır. Ailelerimizin özverili tutumları, çocuklarımızın her zaman yanlarında olduklarını hissettirmeleri notlardan, teşekkür ve takdir belgelerinden daha değerli, daha önemlidir. Bu vesileyle, karne alan tüm öğrencilerimizi kutluyor, eğitim yolculuklarında enerjilerini daha verimli kullanmaları için verdiğimiz molayı iyi değerlendirmelerini diliyorum. Tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve ailelerinin mutlu, sağlıklı ve güzel bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum.”

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis