İlk Konferans 28 Şubat’ta!

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

İlk Konferans 28 Şubat’ta!

Milas’ın Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı ve Hekatomnos Anıtmezarı’nın ziyaretlere açılması için hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiği, açılış için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelecek açılış tarihinin beklendiği bildirildi.

 

‘Milas Arkeolojisi Konferansları’

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, MİTSO ile Milas Müzesi Müdürlüğü işbirliğinde ‘Milas Arkeolojisi Konferansları’ başlatılacak.

İlk konferans Uzunyuva Kazı Ekibinden Prof. Dr. Cengiz Işık tarafından 28 Şubat Çarşamba günü verilecek. MİTSO Toplantı Salonunda saat 14’te başlatılacak konferansın konusu, “Hekatomnos Anıtmezarındaki resim süslemeleri” olarak açıklandı. 

7 Mart Çarşamba günü, MİTSO Toplantı Salonunda saat 15’te başlatılacak ikinci konferansa ise konuşmacı olarak Uzunyuva Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fahri Işık katılacak. Prof. Işık, konferansta, Hekatomnos Anıtmezarı üzerine görüşlerini dile getirecek.

Daha sonra devam edeceği bildirilen ‘Milas Arkeolojisi Konferansları’nın konuşmacıları, konuları ve tarihleri ayrıca açıklanacak …

 

Çalışmalar tamamlanmak üzere …

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kuruluşu UNESCO tarafından ‘Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan ve arkeologlarca ‘Arkeolojide Yüzyılın Buluşu’ olarak nitelenen Uzunyuva arkeolojik sit alanındaki Hekatomnos Anıtmezarı ve Kutsal Alanı’nın ziyarete açılması için sürdürülen çalışmalar tamamlanmak üzere. Milas Müzesi Müdiresi Gülnaz Savran, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in Müze’yi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Hekatomnos Anıtmezarı ve Kutsal Alanı’ndaki kazı, konservasyon ve restorasyon çalışmalarıyla sergileme çalışmalarının bitmek üzere olduğunu ve açılış için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan tarih beklediklerini açıkladı.

 

Tarihi Milas Evlerinde …

Uzunyuva alanında restorasyonu tamamlanan tarihi Milas evlerinden birinin Hekatomnos Anıtmezarından çıkan buluntuların sergilenmesine tahsis edildiğini ve ayrıca evin zemininde yapılan sondaj kazısı sonucu bulunan mozaiklerin üzerinin camla kaplanarak teşhire hazır hale getirildiğini belirten Savran, “Burada ayrıca Hekatomnos Anıtmezarını ve Hekatomnidleri anlatan bilgisayar destekli bilgilendirme sunumları da yapılabilecek. Tarihi evlerimizden birini Müze yönetim binası olarak kullanıyoruz. Bir evimizi ise ‘Milas Evi’ olarak döşedik ve mankenlerle günlük ev yaşantısını yansıtıyoruz. Bir evimiz ise Halı Müzesi haline getirildi. Yine, restorasyonu tamamlanan bir evimiz ziyaretçilerin çay, kahve içebilecekleri ve dinlenebilecekleri bir mekan olarak değerlendirilecek. Bir evimiz ise müze deposu olarak kullanılıyor” dedi.

 

“Bu yılki turizm sezonuna yetiştirilmesini arzu ediyoruz”

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, Milas’ta kültür turizminin geliştirilebilmesi için Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı ve Hekatomnos Anıtmezarı’nın çok önemli olduğunu belirterek, “Bu alanın, bu yılki turizm sezonuna yetiştirilmesini arzu ediyoruz. Bu yıl Milas ve Bodrum yöresine gelecek turist sayısında bir artış bekleniyor. Bu nedenle, Bodrum’a gelen turistleri de bu alana çekebilmek için hazırlıkların bir an önce bitirilip buranın turizme kazandırılması gerekiyor. Bu konuda MİTSO olarak biz de bugüne kadar üzerimize düşeni yaptık ve Milas evinin döşenmesine katkıda bulunduk. Bundan sonra da yapılacakları desteklemeye hazırız” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık