“İlk seçimde vatandaş hesabı kesecek, haberiniz olsun!”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

“İlk seçimde vatandaş hesabı kesecek, haberiniz olsun!”

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan 502 sayılı Torba Kanun Tasarısı ile ilgili olarak genel kurulda yaptığı konuşmada, ekonominin kötüye gittiğini, iktidardaki düşüşün devam ettiğini ve ülkemizi zor günlerin beklediğini belirtti.

 

Ekonomi gittikçe kötüleşiyor

Konuşmasında, enflasyonun % 11’lere dayandığına, Doların hızlı yükselişinin devam ettiğine, işsizliğin arttığına, esnafın kepenk kapatmaya devam ettiğine ve mazotun 5 lirayı aştığına dikkat çeken Üstündağ, “Dünyada sıcak para bolluğu ortadan kalktı. Rıza Zarraf’ın altınları da suyunu çekti. İktidar, Zarraf’ın altınlarına alıştığı için şimdi de vatandaşın altınına göz dikmiş durumda. Ancak vatandaş bunları iyi bildiği için yastık altından çıkarmadı. “Dünya Liderimiz var, bizi uçuracak” diye diye milleti canından bezdirdiler. Dünyada 17. büyük ekonomi diye övünüyorlar, ama 1985 de dahi 15. Büyük ekonomiye sahiptik. İhracatı 2002’de 36 milyar dolardan 155 milyar dolara çıkarttıklarını söyleyen Başbakan, ithalatı niçin söyleyemiyor? Halbuki 2002’de 52 milyar dolar olan ithalatı 200 milyar dolara çıkarttılar. Dış Ticaret açığı rekorlar kırıyor” dedi.

 

Halkı bezdirdiler … 

Suriyeli’ye para çok, vatandaşa gelince para yok!

AKP iktidarının halkı bezdirdiğini söyleyen Üstündağ, iktidar ve çevresinin bolluk içinde yaşadığını ve halktan uzaklaştığını öne sürerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Taşerona gelince para yok, saraya gelince para var. İşçiye memura gelince para yok, yazlık saraya gelince para var. Çiftçiye köylüye gelince para yok, Sırbistan’dan et ithal etmeye gelince para buluyorsunuz. Emekliye gelince para yok; uçaklara, zırhlı lüks araçlara gelince para var. Vatandaşa gelince para yok, Suriyeli’ye gelince para var. Bu millet sizden sıkıldı. Bu millet sizin yalanlarınızdan bıktı. İlk seçimde vatandaş hesabı kesecek, haberiniz olsun.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık