İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu oldu

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu oldu

FETÖ ile bağlantılı olduğu öne sürülen bin 700 özel okulun arasında yeralan ve Olağanüstü Hal kararları çerçevesinde kapatılan ilçemizdeki Ümit Koleji’nin binası, Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu… Aynı binada İmam Hatip Ortaokulu da hizmet verecek…  

 

FETÖ operasyonları kapsamında binlerce dersliği bünyesinde barındıran okulların mülkiyeti daha önce Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Hazine’ye devredilmişti. El konulan binaların ne olacağına ilişkin sorular da yavaş yavaş cevap bulmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl Beçin’de inşa edilen ve operasyon kapsamında el konulan okullar arasında yeralan Ümit Koleji’nin üç katlı binasının Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi adı altında İmam Hatip Lisesi olmasına karar verildi. İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu’nun bir bölümünde daha önce eğitim öğretim verilen Milas İmam Hatip Ortaokulu’nun da aynı binada yeralacağı öğrenildi.

Okulların tabelalarının önümüzdeki günlerde binaya asılması bekleniyor.

 

İmam Hatip Lisesi binası da Anadolu Kız İmam Hatip olarak kullanılacak

Bu arada, İsmetpaşa Mahallesi Sanayi Caddesi üzerinde yeralan Milas İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne ait binanın ise Milas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olacağı öğrenildi.

 

Murat İnci kimdir?

Murat İnci, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbe girişimine tepki göstermek için gittiği Genelkurmay Başkanlığı önünde başına şarapnel parçası isabet etmesi sonucu şehit oldu. 42 yaşındaki mobilyacı Murat İnci, biri 10 aylık 4 kız çocuğu babasıydı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık