‘İmar Koruma Planı’ onaylandı …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

‘İmar Koruma Planı’ onaylandı …

Milas’ın imarı açısından geleceğe ışık tutacak çok önemli bir adım atıldı ve Milas’ın İmar Koruma Planı, uzun süren bir çalışmanın ardından karara bağlandı.

Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapılan toplantıda Koruma Kurulu Kararı kamuoyu ile paylaşılırken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; yaptığı konuşmada, Koruma Kurulu Üyelerine, Şehir Plancısı, Belediye Meclis Üyeleri ve emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bugün bizim için, Milas için son derece önemli bir günü yaşıyoruz. Milas’ın imarı açısından geleceğe ışık tutacak bir çalışma bugün nihayete eriyor. Bilindiği gibi Milas, tarih kokan, her yönüyle tarih ile iç içe yaşayan bir kent. Dolayısıyla korumacılığın hassasiyetle ele alınması gerekiyor. 2009 yılında bu ilçede yerel yönetici olarak göreve geldiğimizde, kentin geleceğine ilişkin planlamaları bilimin, mevzuatın ve mantığın gerekliliği adına oluşturabilmek için ilk başladığımız çalışma imar planlarının ve koruma imar planlarının revizyonudur. Arkasından altyapıdır. Tamamen kentin modern bir yapıya kavuşmasına temel teşkil edecek olan bu konulardan işe başladık. Bugün umuyorum ki koruma imar planımızla ilgili revizyon çalışmasını tamamlıyoruz. Kurulumuz inşallah bugün koruma imar planımızı onaylayacak. Bugüne kadar bu konuda hangi adımı atarsak, hangi kararı alırsak, hangi işlemi yapmaya kalkarsak mutlaka kurul ile işbirliğine ihtiyaç duyduk. Bunu da başardık. Son derece samimi, içten, akılcı bir yaklaşımla konular ele alındı, değerlendirildi ve sonuca bağlandı.

Kurulumuz, Milas’a verdiği önemi, bu planının incelenme sürecinde bizimle olan diyalogu ile açık ve net bir şekilde göstermiştir. Dolayısıyla değerli kurul üyelerimize bu hassasiyeti ve duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki onaylayacağınız bu plan sonrası kentimizin tarihi ve modern yöndeki gelişmesi bakımından çok güzel bir veri elde etmiş olacağız. Bu anlamda şahsen ben, Milas’ın geleceğini çok parlak görüyorum.

Bu süreçte bizlere kimi zaman danışmanlık yapan, yol gösteren, arkadaş - yoldaş olan, bazen dert ortağı olan tüm kurul üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum.”

Koruma Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abuzer Kızıl ise, birlikte çalışmanın, işbirliği yapmanın son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, ortaya çıkan plana herkesin gerektiği şekilde katkıda bulunduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Kurul Başkanı Kızıl, kurul üyeleri, Şehir Plancısı ve Milas Müze Müdürü’ne birer plaket sundu.

Ek Hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz ile CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve bazı Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık