İnşaat Mühendislerinden Başkan Tokat’a Teşekkür Plaketi..

“Milas İlçesi Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturulması ve Yapı Güvenliğinin Deprem Riski Açısından Değerlendirilmesi” projesi kapsamında yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldığı belirtilerek, bu projenin hayata geçirilmesi için İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi ile bir protokol yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bir teşekkür ziyareti yapan İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şube Yöneticileri, Başkan Tokat’a deprem konusundaki hassasiyet ve çalışmaları nedeniyle çiçek ve bir plaket takdim ettiler ve çalışmalarda gelinen noktayı özetleyen bir sunum yaptılar.

İnşaat Mühendislerinden Başkan Tokat’a Teşekkür Plaketi..
  • 14 March 2024, Thursday 15:13

Ziyaret nedeniyle oda yöneticilerine teşekkür eden Başkan Tokat, İnşaat Mühendisleri Odası’nın yeni yönetim kurulu üyelerine de çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Tokat, uzun bir zamandır Milas Deprem Master Planı yapmak için, başta 9 Eylül Üniversitesi ile işbirliği içinde çalıştıklarını belirtti. Çeşitli nedenlerle sürecin yavaş ilerlediğini belirten Başkan Tokat, bu arada mecut yapı stoğunun niteliklerinin belirlenmesi için başlatılan bu çalışmanın, ileride gerçekleştirilecek Milas Deprem Master Planına da bir altlık teşkil edeceğini, bunun için, ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından Türk Mimar ve Mühendisleri Odası’na bağlı İnşaat Mühendisleri Odası ile bir protokol imzalayarak, bir ilçede belki de ilk kez yapılan bir işi gerçekleştirdiklerini belirterek, protokol gereği proje kapsamında Milas merkezdeki 13 mahalle ve Beçin’deki yapıları tek tek dolaşarak fotoğraflı olarak mevcut yapı stoğunun envanterini çıkartan İnşaat Mühendislerine teşekkürlerini iletti. Demokratik kitle örgütlerinin birikimlerine önem verdiklerini ve son yıllarda tavsatılan bu birikimden faydalanma doğrultusunda bu protokolü yaptıklarını belirterek, çalışmaları için teşekkür etti.

Daha sonra söz alan İnşaat Mühendisleri Odası yetkilileri de, yapılan çalışmalar sonucu elde edilen verilerin %78’inin veri girişlerinin yapıldığını, bunun kısa bir süre içinde tamamlanacağını belirterek, yapılan çalışma sonucu Milas Belediyesi’nin bilgisayarlarında mevcut yapı stoğu, fotoğraflarıyla birlikte görülebilecek ve bundan sonra yapılacak çalışmalarda önemli bir altlık oluşturacaktır dediler.

Buna göre, şimdiye kadar, 13 merkez mahalle ve Beçin’de, 8746 betonarme, 4650 yığma, 2541 de diğer yapı (ahşap, çelik, prefabrik vb.) olmak üzere 15937 yapının incelenmesinin tamamlandığı belirtildi.

Vatandaşların da, tamamen ücretsiz olarak yapılan bu çalışmadan büyük memnuniyet duyduğunu gözlemlediklerini de belirten İnşaat Mühendisleri, ilk başta vatandaşların bu çalışmadan çeşitli nedenlerle kaygı duyup zorluk çıkarabileceklerini düşündüklerini de sözlerine eklediler.

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi’nin yeni seçilen Başkanı Mehmet Rifat Kahyaoğlu, yaptığı konuşmada ise, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bu önemli işbirliği protokolünü yaparak, deprem çalışmaları konusunda örnek bir çalışmaya imza attığı için teşekkür ederek, “Sizin, odamızla yaptığınız bu protokol, diğer bir çok belediyeye de örnek oldu ve şimdi pek çok belediyeden benzer bir çalışma yapılması için talepler geldi. Bu çok önemli bir sonuçtur. Bir demokratik kitle örgütü olan Odamızın da itibarının yeniden yükselmesi ve farkındalığın ortaya çıkması için bu örnek çalışma nedeniyle sizlere sonsuz teşekkür ediyor ve bu plaketimizi bir anı olarak saklamanızı rica ediyoruz” diyerek, Başkan Tokat’a bir plaket ve çiçek buketi verdi.

Gazetecilerin, bu çalışmada, mevcut fay hatları üzerindeki yapıların tespit edilip edilmediği yönündeki bir sorusuna karşılık olarak Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Hayır, böyle bir çalışmamız olmadı. Zaten mevcut fay hatları, MTA’nın 1950’li yıllarda oluşturduğu bilgiler.. Biz bu fay hatlarının doğru olup olmadığını, yeni tespit edilecek fay hatları olup olmadığını, Milas Deprem Master Planı’nda, üniversite ile birlikte yapacağımız yeni çalışmalar sırasında netleştireceğiz. Bu, ondan sonra tespit edilip, yine hazırlanacak Master Planla, ne gibi önlemler alınması gerektiği ortaya çıktığında net olarak görebileceğiz” dedi.

Toplantı, çekilen anı fotoğrafı ile sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık