‘İnsan hayatına verilen değer’i gösteren bir önlem ...

Adem KANKAYNAR -

‘İnsan hayatına verilen değer’i gösteren bir önlem ...
  • 01 November 2017, Wednesday 7:29

Milas Mutfak adlı inşaat firması ile ‘iş ortaklığı’ yöntemiyle Ferudun Bakçek tarafından yaptırılan binada, ilçemizde ilk kez bir güvenlik yöntemi uygulanıyor.

Kimi zaman inşaatlarda iş kazaları meydana geldiği görülür ve neden gerekli önlemlerin alınmadığı sorulur, sorgulanır. Yaşanan bu tür kazalarda ‘insan hayatı bu kadar ucuz mu?’ sorusuyla birlikte inşaatın kısa bir süre mühürlenmesi ve ardından yine önlemsiz bir şekilde, çalışmaların kaldığı yerden devam etmesi, toplumda “insan hayatına verdiğimiz değerin bir göstergesi” olarak kabul edilir.

İlçemizde imara açık yerlerde 5 - 6 kattan daha fazlasına izin verilmiyor. Yani başka il ve ilçelerdeki gibi ‘gökdelen’ diye tabir edilen çok katlı binalara rastlanılmıyor. Dolayısıyla binaların yapımı aşamasında (kentin ana caddeleri hariç) birçok inşaatta gerekli önlem alınmadan inşaat çalışmaları tamamlanırken, ilçemizin tanınmış esnaflarından Kıbrıs Pastanesi sahibi Ferudun Bakçek ve Milas Mutfak adlı inşaat firması tarafından ‘iş ortaklığı’ yöntemiyle yaptırılan binada bir ilk uygulanıyor.

Genellikle gökdelen diye tabir edilen çok katlı binaların yapımı aşamasında kullanılan bu yöntemin ilçemizde de ilk kez kullanılıyor olması, ilçemizde yaşayan vatandaş ve inşaat bölgesindeki esnaflar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

İnşaat aşamasında çalışanların herhangi bir düşme tehlikesine karşı alınan bu önlem, diğer taraftan kaldırımda yürüyen insanlar için de büyük önem taşıyor. İnşaattan düşecek herhangi bir malzemenin doğrudan yola/kaldırıma değil, binayı çevreleyen ‘güvenlik ağı’ içine düşecek olması, olası bir tehlikeyi de ortandan kaldırıyor. Üstelik, güvenlik önlemi olarak uygulanan diğer yöntemlerden çok daha estetik duruyor ve inşaat bölgesinde ‘görüntü kirliliği’ oluşturmuyor.

Ne denilebilir ki! Demek ki istenirse olabiliyormuş …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık