İş Sağlığı ve Yangınla Mücadele Eğitimi

ÖNDER Haber -

İş Sağlığı ve Yangınla Mücadele Eğitimi

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde, belediye çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin yanısıra ‘yangınla mücadele’ eğitimi de verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 28548 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Usul ve Esaslarına dair yönetmeliğe uygun olarak çalışanların tamamına iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildi. Seminerde, personelin sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için uyması gereken kurallar ve olası durumlarda yasal hakları anlatıldı.

Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Salonunda sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup şeklinde düzenlenen seminere Milas Belediyesi’nde çalışan tüm memur ve işçi personel katıldı.

Milas Belediyesi’nin, ilçe halkına en iyi hizmeti sunmak, hizmet kalitesini artırmak, verimli bir çalışma ortamı yaratmak için belirli aralıklarla verdiği kurum içi eğitim seminerlerine devam ediyor. Birçok alanda personel eğitimden geçerken, güvenli ve sağlıklı bir ortamda personelin ilçe halkına hizmet sunması noktasında iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri de iki grup halinde verildi.

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında seminer, Eğitim Uzmanı Samuray Çelik tarafından verildi. Seminerde temel iş sağlığı ve iş güvenliği ana başlığı altında çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası sebepleri, hukuki sonuçları ve çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler verildi. 3 saat süren eğitimde meslek hastalıklarının sebepleri ve işyeri temizliği, temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, çalışanların eğitimlerinin usul ve esasları hakkında yönetmeliğin yanısıra işyerinde iş gereği uyulması gereken kurallar anlatıldı.

Seminerde Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas İtfaiye Grup Amirliği Çalışanı Şafak Esenkaya da; Ev ve iş yerlerinde yangının nasıl ve ne gibi durumlarda çıkabileceği ve nasıl tedbirler alınması gerektiği hakkında bilgilendirmede bulundu.

Sunumların ardından seminere katılan personele 10 sorudan oluşan bir de yazılı sınav yapıldı. Eğitim seminerine katılan personele daha sonra katılım sertifikası dağıtılacak.

Düzenlenen seminer hakkında bilgi veren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Milas Belediyesi olarak ilçemizde 135 bin nüfusa hizmet vermekteyiz. Ve ilimizde en büyük ilçelerden biriyiz. Bu nedenle kurum içi eğitimleri çok fazlasıyla önemsiyoruz. Birçok alanda personelimizin belirli periyotlarda eğitim almalarını sağlıyoruz. Tabii ki, personelimizin hizmeti halkımıza ulaştırırken, güvenliği ve sağlığı da bizim için öncelikli durumda. Personelimiz bizim için her zaman çok değerli. Bu nedenle de iş sağlığı ve güvenliği eğitimi belirli aralıklarla personelimize aktarılıyor” dedi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık