“İŞİNE GELDİGİ ZAMAN MIZRAK, İŞİNE GELDİĞİ ZAMAN KALKAN..”

Göcek Tüneli’nin karayollarına devredilmesinin 5 yıl daha uzatıldığı, geçtiğimiz günlerde Aydın Ayaydın tarafından açıklanmıştı. CHP eski milletvekili Süleyman Girgin, konuyla ilgili olarak Aydın Ayaydın’ın iktidarın bu uygulamasına kılıf bulma adına yaptığı açıklamalarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

“İŞİNE GELDİGİ ZAMAN MIZRAK,  İŞİNE GELDİĞİ ZAMAN KALKAN..”
  • 05 February 2025, Wednesday 22:56

“İşine geldiği zaman mızrak, işine geldiği zaman kalkan” başlıklı açıklama aynen şöyle:

 

“Sayın Aydın Ayaydın Göcek tüneli'nin Akp iktidarından önceki iktidar döneminde yap işlet devret modeli ile ihale edildiğini söylemiş,doğrudur. Geçiş  garantisi olmadan o dönemde  ihale edilmiştir.

 Ancak o firma,hiç de makul olmayan fiyatlarla “atış serbest"dönemini Akp iktidarı döneminde yaşatmıştır.Şu anda 960 metre uzunluğundaki tünelin geçiş ücreti, içinde 3 km'lik Selatin tüneli bulunan 119 km uzunluğundaki Aydın-İzmir otoban ücretinden bile fazladır.

Sayın Ayaydın yine açıklamasında diyor ki; bizzat Sayın Erdoğan'ın davetiyle firma görüşmeye çağrıldı ve devletin yaptığı 2.tünelin işletme hakkı karşılığında, 2032 yılına kadar olan işletme süresi 6 yıl öne çekildi. Ama şirket tahkime gitti,tahkim kararı bozdu, hükümet istinafa gitti karar değişmedi,Yargıtay'a gitti, karar yine  firma lehine oldu,sadece 20 ay öne çekilebilir denerek süre 2030 yılına çekildi.

Ne mutlu ki, ülkemizde hâlâ cumhurbaşkanının tesir edemediği bağımsız yargımız varmış da, cumhurbaşkanının bizzati ilgilendiği konu hakkında, cumhurbaşkanına rağmen böyle karar verebilmişler.Sevinmeli mi üzülmeli,inanmalı mı inanmamalı mı size kalmış.

Sayın Ayaydın; madem ki tahkim ,bu devletin yaptığı ikinci tünelin işletme hakkı karşılığında ,işletme hakkını 6 yıl öne çekilmesi kararını bozdu,o halde neden bu şirket, devletin yaptığı 2.tüneli hâlâ işletebilmekte ve ücret alabilmektedir.

Yap, işlet ,devret modelinin uygulamaları açıktır;Şirket maliyetini karşılayarak projeyi imal eder,bir süre işletir daha sonra haklarından vazgeçerek devlete devreder.

Bu nasıl bir adaletsizliktir ki,çift yönlü geçiş hakkı şirkete aittir denerek, yapılmış sözleşme gerekçe gösterilerek, şirketin 5 kuruş harcamadığı, tamamen devlet tarafından yapılan  bir tünelin işletme hakkı bu şirkete devredilebiliyor?

Devlet bu kadar iş bilmez ya da bu kadar aciz mi ki,kendi parası pulu ile yaptığı tünelin işletme hakkını,hukuki olarak bu şirkete kaptırsın?

Bu yaptığınıza; maval okumak denir,bu okuduğunuzu da kusura bakmayın kimse inanmaz.Bu şirket bu hakları ,AKP'nin içinden birileri ile uzlaşmaya varmadan asla kazanamazdı.

İpler AKP'nin elinde olmasaydı, AKP'nin dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu,seçim vaadi olarak Göcek tüneli ücretsiz olacak der miydi?

Lütfen aklımızla dalga geçmeyin!”

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık