İstiklal Marşımızı en güzel okuyanlar seçildi

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

İstiklal Marşımızı en güzel okuyanlar seçildi

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçemizdeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında İstiklal Marşımızı okuma yarışması düzenlendi… Özellikle anaokulu öğrencileri arasında düzenlenen yarışma sırasında hem öğrenciler hem de okul yöneticileri heyecan dolu anlar yaşadılar…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçemizdeki anaokulu ve ilkokul öğrencileri arasında önceki gün, ortaokul ve lise öğrencileri arasında ise dün Milas Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda İstiklal Marşımızı ezbere okuma yarışması düzenlendi.

Yarışma öncesinde bir konuşma yapan Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Coşkun Demir, “Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve özel tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında öğrencilerin öğrenme etkinliklerini pekiştirmek, okullar arasında başarı standartlarını yükseltmek, öğrencileri girişimci ve rekabetçi bir ruhla barış içinde yarışmaya teşvik etmek, milli birlik ve beraberlik duygusunu yüceltmek, çocuklarımızda vatan, millet, bayrak sevgisini güçlendirmek amacıyla MEB İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğine uygun ilçemizdeki tüm resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerini kapsayacak şekilde İstiklal Marşını ezbere okuma yarışmasını düzenliyoruz” dedi.

Demir’in yaptığı konuşmanın ardından Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Özlem Beytor, Müzik Öğretmeni Lütfi Matur, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kültür Dersi Öğretmeni Zeliha Çeken Yedigöz, Milas Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ali Çakır, Sakarya Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Şafak Öz’den oluşan jüri, öğrencilerin okuma performanslarını değerlendirdi.

 

Anaokulu öğrencileri

arasında

Anaokulu öğrencileri arasında yapılan yarışmada 23 Nisan İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Z. Cemre Argama birinci, Havva Ersoy Anaokulu öğrencisi Ela Gürman ikinci, Koru Yüksel Çağlar İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Eğmen Eser Yelkıran üçüncü oldu.

 

İlkokul öğrencileri arasında

Aynı gün öğlenden sonra ilkokul öğrencileri arasında yapılan yarışmada ise Beçin İlkokulu öğrencisi Ceylin Nur Köse birinci, Semiha Altunkan İlkokulu öğrencisi Zeyra Koç ikinci, Fatih İlkokulu öğrencisi Sude Ayaz ile Selimiye İlkokulu öğrencisi Nurdanur Yıldırım ise üçüncü oldular.

 

Ortaokul ve lise

öğrencileri arasında

Dün, yine Milas Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda saat 9.30’da bu kez ortaokul ve lise öğrencileri arasında yarışma düzenlendi.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeye göre, ortaokullar arasında Ağaçlıhöyük Ertuğtul Menteş Ortaokulu öğrencisi Mercan Karacan birinci, Selimiye Ortaokulu öğrencisi Amine Gönen ikinci ve Milas Merkez Ortaokulu öğrencisi Damla Karabulut üçüncü oldu.

Lise öğrencileri arasında ise Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Savaş Üregül birinci, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Yıldız Erol ikinci ve Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Asena Yücel üçüncü oldular.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık