İtfaiyecilere ‘İlk Yardım Eğitimi’
Oktay ÇAYIRLI - Yangın başta olmak üzere, doğal afetlerde de görev alan itfaiye ekiplerine, Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlilerince ilk yardım eğitimi verildi… Eğitimin sonunda itfaiye personeline belgeleri teslim edildi… İlçemiz sınırları içerisinde yer alan kurumlarda görev yapanlara yönelik Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından işyerlerinde ilk yardım eğitimleri veriliyor

Oktay ÇAYIRLI -
Yangın başta olmak üzere, doğal afetlerde de görev alan itfaiye ekiplerine, Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlilerince ilk yardım eğitimi verildi… Eğitimin sonunda itfaiye personeline belgeleri teslim edildi…
İlçemiz sınırları içerisinde yer alan kurumlarda görev yapanlara yönelik Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından işyerlerinde ilk yardım eğitimleri veriliyor. Bu eğitim seminerleri kapsamında, dün sabah saat 10 sıralarında Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Milas Grup Amirliği’nde görev yapan itfaiye görevlilerine seminer verildi.
Seminerin sunumunu yapan İlk Yardım Eğitmeni Milas İlçe Sağlık Müdürü Dr. Duygu Sarı, ilk yardımın çok önemli olduğunu ve hayat kurtardığını belirterek, "İlk yardım herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır. İlk yardımcı ise, ilk yardımın tanımında belirtilen amaç doğrultusunda, hasta ya da yaralıya tıbbi araç-gereç aranmaksızın mevcut araç-gereçlerle, sağlık ekibi gelinceye kadar, ilaçsız uygulamaları yapan, en az Temel İlk Yardım Eğitimine katılıp İlk Yardımcı Sertifikası almış kişidir" dedi.
Sunumunu, ilk yardımın öncelikli amaçları hakkında bilgiler aktararak sürdüren Dr. Sarı, "Yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak, hasta ya da yaralının durumunun kötüleşmesini engellemek, iyileştirmeyi kolaylaştırmak, ilk yardımın öncelikli amaçları arasında yer alıyor. İlk yardımda temel uygulamalar, Koruma, Bildirme ve Kurtarma (KBK) olarak üçe ayrılmakta" dedi.
Dr. Sarı’nın ardından itfaiyecilere İlk Yardım Eğitmeni Olcay Aydilek Kır tarafından bilgiler verildi.
Seminere katılan itfaiyeciler, edindikleri bilgiler doğrultusunda bugün sınava girecekler. Sınavda başarılı olanlara İlk Yardımcı Sertifikası almayı hak edecekler.





