İyi Bayramlar Milas!

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

İyi Bayramlar Milas!

Ramazan/Şeker Bayramımızı bu yıl 25, 26 ve 27 Haziran 2017 tarihlerinde yaşayacağız.

Tüm hemşehrilerimizin, tüm yurttaşlarımızın bayramı sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirmesini diliyoruz …

 

İlçemizdeki resmi bayramlaşma programı

Bayram nedeniyle ilçemizdeki resmi bayramlaşma buluşmasının, bayramın birinci günü olan 25 Haziran 2017 Pazar günü 10:00 ile 10:35 saatleri arasında Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Milas Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Tüm kamu kurum ve kuruluşları mensupları ile sayın Milaslı hemşehrilerimiz bayramlaşmaya davetlidir” denildi.

 

Bayramlaşma ziyaretleri

Açıklamada ayrıca, aynı gün gerçekleştirilecek bayramlaşma ziyaretleri ise şöyle belirtiliyor:

-10:35 ile 11:00 saatleri arasında, İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasında Polis Merkezi’nde bayramlaşma,

-11:00 ile 11:15 saatleri arasında, M.Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde bayramlaşma,

-11:15 ile 11:30 saatleri arasında, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda bayramlaşma,

-11:30 ile 11:45 saatleri arasında, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü’nde bayramlaşma ve 11:45 ile 12:00 saatleri arasında, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde bayramlaşma

 

Menteşe’deki resmi

bayramlaşma programı

Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, ilimiz merkez ilçesi Menteşe’deki resmi bayramlaşma buluşması da bayramın birinci günü olan 25 Haziran 2017 Pazar günü 10.00 ile 10.45 saatleri arasında Öğretmenevi’nde yapılacak.

Aynı gün gerçekleştirilecek bayramlaşma ziyaretleri programı ise şöyle:

-11.00 ile 11.30 saatleri arasında, İl Emniyet Müdürlüğü,

-11.40 ile 12.10 saatleri arasında, İl Jandarma Komutanlığı,

-13.30 ile 14.10 saatleri arasında, Huzurevi,

-14.20 ile 14.50 saatleri arasında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve 15.00 ile 15.30 saatleri arasında ise Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ziyaret edilecek.

 

Mesajlar …

Ramazan/Şeker Bayramı dolayısıyla gazetemize ulaşan kutlama mesajları ise şöyle …

 

AKP Muğla Milletvekili Hasan Özyer

Rahmetiyle ve bereketiyle tüm İslam alemini kucaklayan bir Ramazan ayının ardından yeni bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.

Neşe, sevinç ve coşku gibi insanı yaşatan ve ayakta tutan en güzel değerleri içinde barındıran bayramlar, dostluk ve akrabalık duygularını daha da güçlendirmektedir. Bayramlar, ülkemizdeki birlik ve beraberlik konusunda da çok önemli katkılar sağlamaktadır.

Bayramlar, aynı zamanda komşuluk ilişkilerini geliştirerek toplumsal hayatımızı canlandırmaktadır. Bizleri ülke olarak, millet olarak, hatta tüm İslam alemi olarak sevgi, saygı ve kardeşlik bağı ile kuşatan bayramlar, milletimizi güçlü bir şekilde milli ve manevi değerler etrafında buluşturmaktadır.

Bu nedenle, bayramlar bir vesile unsuru olarak kabul edilerek, kırgınlık ve dargınlıklar bir kenara bırakılmalıdır. Yardımlaşma ve dayanışma duyguları ön planda tutulmalıdır. Yoksullara, yetimlere, öksüzlere ve kimsesizlere sahip çıkılmalıdır. Böylece bayram, toplumun bütün kesimlerine yaşatılmalıdır.

Bütün bu duygu ve düşüncelerle başta Muğlalı hemşerilerimiz olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, barış, güven ve huzur içerisinde bir bayram diliyorum.

 

Muğla Valisi Amir Çiçek Muğlalı Hemşehrilerim,

Bayramlar, dini duygularımızın manevi iklimi altında örf, adet, gelenek ve göreneklerimizin uygulandığı özel günlerdir. Millet olma şuurumuzun somutlaştığı, birlik, dayanışma, kardeşlik, barış ve hoşgörünün de kuvvetlendiği bayramlar, insanlarımızın huzurlu yaşamasını sağlayan önemli bir faktördür.

Ruhların güzelleştiği, varlık sahibi insanların yokluk içinde olanları daha iyi anladığı “Hoş geldin Ya Şehri Ramazan” diye karşıladığımız Ramazan ayını, gelecek yıl tekrar ulaşmak temennisiyle uğurlarken bu uğurlama, yerini Mübarek Ramazan Bayramı’nın gelmesi ile birlikte yeni bir sevince, umuda ve beraberliğe bırakmaktadır.

İnsanların kalplerinin sevgiyle dolduğu, dostlukların büyüdüğü, kırgınların barıştığı ve hayır kapılarının açıldığı bu mübarek ayda bir avuç dua, bir avuç sevgi milletimizi birbirine daha da kenetleyerek tek bir çatı altında birleştirmiştir.

Son yıllarda yaşadığımız üzücü olaylarda dahi ülke olarak gösterdiğimiz sağduyu, kenetlenme, milli ve manevi değerlerimize bağlılığımız, Ramazan Bayramı’nın manevi ikliminde daha da yoğunlaşacak, ülkemizde barış ve kardeşlik duygularının en güzel şekilde yaşanmasına vesile olacaktır.

Saygıdeğer Muğlalılar ve ilimize gelen misafirler,

Bildiğiniz gibi ilimiz, turizm ili olması sebebiyle özellikle bayram tatillerinde ülkemizin dört bir yanından misafir ağırlamakta o nedenle trafikte de bir yoğunluk yaşanmaktadır.

O sebeple, Ramazan Bayramı tatilinde sizden ricam, istenmeyen acı olayların yaşanmaması için trafik kurallarına eksiksiz uymanız.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemine, ülkemize ve ilimize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diler, sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle bayramınızı en içten duygularımla kutlarım.

 

Milas Kaymakamı Eren Arslan

Manevi yaşantımızda önemli bir yer edinen bayramlarımız, sevgi, saygı ve hoşgörünün pekiştiği, mutlulukların paylaşıldığı, dargınların barıştığı, kısacası milli ve manevi duyguların en üst seviyede yaşandığı günlerdir.

Mübarek Ramazan ayı boyunca hem bedenimizi hem de ruhumuzu, yerine getirdiğimiz dini vecibeler ile zirveye taşımanın gayreti içerisinde olduk. Bunun yanında sosyal sorumluluk ve dayanışma bilinciyle, yardıma ve desteğe muhtaç insanlara şefkat elimizi ulaştırmaya çalıştık.

Bayramlarda yaşanan en güzel paylaşımlardan biri de büyüklerimizi, hasta, yaşlı ve muhtaç vatandaşlarımızı, aziz şehitlerimizin ailelerini ve kahraman gazilerimizi ziyaret etmek, onların gönüllerini alarak daima yanlarında olduğumuzu hissettirmektir.

Bu duygularla, başta kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin aileleri olmak üzere, ilçemizde görev yapan adli ve askeri erkânla, tüm daire amir ve memurlarımızın, siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarımızın, mahalle muhtarlarımızın, bayram tatillerini yöremizde geçirmekte olan yerli ve yabancı ülkelerden gelen misafirlerimizin ve tüm Milaslı hemşerilerimin bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat

Bayramlar, insanların kardeşçe kucaklaştıkları, insanların birbirlerine olan sevgi ve saygılarının perçinlendiği günlerdir. Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan gelişmeler, her zamankinden daha çok kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. Ramazan Bayramının barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum.

Bayramlar, dini ve milli duyguların perçinlendiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların son bulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı, milletleri var eden milli birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği önemli günlerdir.

Bu anlamlı bayramın Milas halkı ve ülkemiz için dostluk, barış, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum.

 

Başkan Gürün Vatandaşların Bayramını Kutladı

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, “Bayramlarımız toplumlarda birlikteliği, beraberliği, dayanışma duygusunu arttıran, paylaşmayı öğreten özel günlerdir. Ramazan Ayı’da vatandaşlarımızın birbirleriyle iftar yaptıkları, yemeğini paylaştıkları, komşuluk duygularının arttığı, dayanışmanın tam anlamıyla yaşandığı hayırlı günlerdendir. Ülkemizin içinde bulunduğu durumda bir olmaya, dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.  Ülkemizde ve tüm dünyada barışın egemen olduğu, geleceğe umutla ve birlikte bakabildiğimiz, sevginin ve hoşgörünün bütün gönüllere hakim olduğu, birlik ve beraberliğin sınırsız yaşandığı, yaşlısıyla genciyle herkesin kucaklaştığı bu hayırlı günde bütün vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyor, herkesin sevdikleriyle mutlu, huzurlu bir bayram geçirmesini diliyorum.” dedi.

 

Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak

Rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Böylece Allah’a karşı kulluk görevimizi yerine getirmenin manevi huzuru ve mutluluğu içinde birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan Bayramına ulaştık. Bayram günlerimizi en güzel şekilde değerlendirerek en başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizi, hastalarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeliyiz. Dargın olanları barıştırmalıyız, fakirleri, yetimleri, hiç kimsesizleri ve çocukları sevindirmeliyiz. Bu en coşkulu kaynaşma gününde, bu mutluluğun dışında kalmamaya ve bu kaynaşmanın dışında hiç kimseyi bırakmamaya büyük özen göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin, değerli Muğlalı hemşerilerimizin ve bütün Müslüman kardeşlerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, Mübarek Bayramın milletimizin birlik ve beraberliğine, insanımızın huzur ve mutluluğuna, İslam ülkelerinde ve gönül coğrafyamızda akan kan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık