İyi Bayramlar Milas!...

ÖNDER Haber A.Kemal KAŞKAR

İyi Bayramlar Milas!...

Kurban Bayramı yarın başlıyor.

Bu yıl yine yaz sezonunun içindeki uzun bayram tatili nedeniyle bölgemiz tatilci akınına uğradı ... Hayırlı işler olsun …

Öte yandan, bu kalabalıklaşmaya bağlı olarak Valilik, Kaymakamlıklar ve Belediyeler de bir dizi önlemler aldılar, alacaklar. Konunun bir yandan da kurban satışları, nakli, kesimi, derilerinin toplanması gibi titizlikle takip gerektiren boyutları da var … İş başındaki, nöbetteki herkese kolaylıklar diliyor, teşekkür ediyoruz …

Tüm okurlarımızın, sevgili hemşerilerimizin, halkımızın bayramını kutluyoruz.

Bayramdan sonrasına ilişkin birçok -haklı- endişe bir yana, kazasız, belasız, huzurlu bayramlar diliyoruz.

 

Milas Belediyesi’nde Bayramlaşma

Bu arada kurumlarda bayramlaşmalar, mesainin son günü olan geçen Cuma günü yapıldı …

 

Milas Belediyesi Başkan Vekili Zeynep Çınar ve Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, kurban bayramı tatili öncesindeki son işgününde belediye çalışanları ile bayramlaştılar.

Milas Belediyesi Ana Hizmet Binası, Ek Hizmet binası, Labranda Su İşletmesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları ile bayramlaşan Zeynep Çınar ve Faik Karagöz, mesai arkadaşlarına, aileleri ile beraber mutlu bir bayram geçirmelerini dilediler.

Kurban Bayramı öncesi belediye çalışanları ile bir araya gelen Milas Belediye Başkan Vekili Zeynep Çınar, çalışma arkadaşlarının bayramlarını kutladı.

10 gün gibi uzun bir tatile gireceklerini belirten Çınar, “Milas Belediyesi olarak  bazı birimlerimiz bu uzun arada işlerin aksamaması adına yine çalışacaklar. Bu çerçeve içerisinde çalışacak arkadaşlara kolaylıklar diliyor, hepinizin bayramını kutluyor, ailenizle huzurlu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

 

Mesajlar

 

Gazetemiz yayına hazır hale gelene dek haber merkezimize ulaşan bayram mesajları ise şöyle …

 

Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir

Değerli Muğlalı hemşehrilerim;

Yaz aylarının sonlarına doğru yaklaştığımız bugünlerde, güzel Muğlamızda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladık.Muğlalının misafirperverliğini turizm gibi önemli bir unsur vasıtasıyla tüm dünyaya tanıtma fırsatı bulduk.

Ülkemiz, içeride terör örgütleriyle başarılı mücadelesini sürdürürken, bir yandan da ABD tarafından yaratılan suni gerilimlerle mücadele etti.Ekonomik darbe girişimine karşı her geçen gün daha iyi sonuçlar almaya başlıyoruz.İçimizdeki fırsatçılara, kötü söylentiler yaymaya çalışanlara kulak asmayınız.Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kendisine karşı yapılan saldırıları bir bir bertaraf etmektedir.İnancımız tamdır ki, bize yapılan her saldırıdan daha çok güçlenerek çıkacağız.

Milletvekili arkadaşım Yelda Erol Gökcan Hanımefendi, İl Başkanımız Kadem Mete, tüm ilçe başkanlarımızla birlikte mükemmel bir uyum içinde, Muğlamız için çalışmaya devam ediyoruz. Görevlerine yeni atanan sayın bakanlarımızı ziyaret ederek, Muğlamızın yatırımlarını daha da artırma gayreti içinde bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz.

Bayram tatiline girilmesiyle birlikte artan trafikte de lütfen dikkatli ve duyarlı olalım.Uykusuz araç kullanmayalım, hız yapmayalım ve hangi aracı kullanıyor ya da yolculuk yapıyor da olsak emniyet kemerlerimizi takmayı ihmal etmeyelim.

Bu bayramda kestiğimiz kurbanlarda ihtiyaç sahiplerini unutmayalım.Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, tüm Muğlalı hemşerilerime sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

 

Muğla Valisi Esengül Civelek

Milli ve kültürel değerlerimizin yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına vesile olan bayramlar, toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahiptir.

Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, toplumsal barışın ve millet olma bilincinin güç kazandığı, milli ve manevi duygularımızın tazelendiği, yardımlaşma ve hoşgörü havasının yoğun olarak yaşandığı ve hepimiz için büyük anlamlar taşıyan yeni bir Kurban Bayramı’nı yaşamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Bu vesileyle; Muğlalı hemşerilerimizin ve bayramını ilimizde geçirmekte olan tüm misafirlerimizin Kurban Bayramını kutlar, Bayramın ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa kardeşlik, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eder, saygılar, sevgiler sunarım.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün

Ülke olarak gerek siyasi, gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak çok değişken, belirsiz ve yarın ne olacak dedirten günlerden geçiyoruz. Temelleri 1923 yılında demokrasi, özgürlüklerle, çağdaş, üreten bir Türkiye anlayışı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan, onun ilke ve devrimleri ile kısa zamanda üreten, fabrikalar kuran, dışa bağımlı olmayan güçlü bir ülke haline gelen Türkiye yine bu karamsar günleri aşacak, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkma için gereken atılımı gösterecek güce sahiptir. Birlik ve beraberliğe belki de en fazla ihtiyacımız olduğu bugünlerde Kurban Bayramı ile sevgi ile paylaşmalı, hoşgörü ile bölüşmeli, güler yüzle küslükleri ortadan kaldırmalı, büyüklerimizi ziyaret edip ellerini öperek onları sevindirmeliyiz. Tüm vatandaşlarımıza sevdikleri ile geçireceği mutlu, umutlu bir bayram diliyor, Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum.

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat

Birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı, duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı Kurban Bayramına bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Bayramlar; sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Milaslı hemşerilerimin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Kurban Bayramlarını kutluyorum.Bayramın tüm insanlığa, İslam alemine, ülkemize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum.

 

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete

Birliği, beraberliği, yardımlaşmayı ve dayanışmayı pekiştiren Kurban Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sevginin, kardeşliğin ve manevi heyecanın yeniden tazelendiği bugünleri kırgınlıkların, dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün hakim olduğu bir iklimde yaşamak ve bunu kalıcı kılmak için bir vesile olarak görmek gerekir. Kurban paylaşmak demektir.Dayanışma ruhunu geliştiren bu günlerde kimsesizlerin, yetimlerin, öksüzlerin ve yoksulların mutlu edilmesi önceliğimiz olmalıdır.

Bugün ekonomimiz üzerinden yapılan saldırılar ortadır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi bugün ve bundan sonra da milletimizin dimdik duruşuyla bu saldırılara karşı sonuna kadar mücadelemiz devam edecektir. Dünyanın dört bir tarafından saldıran, bütün terör örgütlerine ve şer güçlere karşı dayanışmayı, birlikteliği devam ettirmemiz gerekiyor. Toplumumuzun temel dinamiklerini hedef alan terör olayları hiçbir şekilde amacına ulaşamayacaktır. Bu bayramın birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum.Ülkemize, coğrafyamıza dönük küresel düşmanlıkların yok olmasını, barış ve kardeşlik dini olan İslam’ın herkesi kuşatmasını temenni ediyorum. Ülkemizin, 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda huzur ve güven içinde güzel bir geleceğe emin adımlarla ilerlemesi en büyük arzumuzdur.

Bu vesileyle bu önemli ve anlamlı günlerin Muğlamız, ülkemiz, bütün İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, sağlık, afiyet ve huzur içinde nice bayramlara ulaşmayı Yüce Allah’tan temenni ediyorum. İyi bayramlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık