İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı istifa kararı aldı …

Adem KANKAYNAR -

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı istifa kararı aldı …

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı olarak görevlendirilen ve ardından yapılan ilk genel kurul ile İlçe Başkanı seçilen Mehmet Çayırlı, Genel Başkan Meral Akşener’in istifa kararının ardından kendisi de istifa kararı aldı. Çayırlı’nın, bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla istifa gerekçesini açıklaması bekleniyor.

 

24 Haziran 2018’de yapılan cumhurbaşkanı ve 27’nci dönem milletvekili genel seçimlerinde alınan sonuçlar, özellikle CHP ve İYİ Parti’de çok ciddi eleştirilere neden oldu. Her iki partinin genel başkanları da başarısız bulundukları gerekçesiyle ciddi eleştirilere hedef olurken, parti içi muhalefet de olağanüstü kurultay için harekete geçti. CHP’de muhalifler kurultay için imza toplarken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den sürpriz bir istifa kararı geldi.

Akşener’in şeçimli kurultay kararı alıp kendisinin de aday olmayacağını söylemesi, parti içinde ikiye bölünmeye neden oldu. Bir taraftan genel başkan aldığı bu karardan geri döndürülmeye çalışılırken, bir yandan da partinin bu süreci nasıl atlatacağı düşünülmeye başlandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aldığı istifa kararının ardından ülke genelinde ilk istifa, Milas’tan geldi. İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, Genel Başkan Akşener’in istifasını onurlu ve ahlaklı bir siyasi duruş olarak gördüğünü belirterek, Aralık ayından bu yana sürdürdüğü ilçe başkanlığı görevinden istifa edeceğini söyledi.

Başkan Çayırlı’nın, aldığı bu sürpriz kararı, parti binasında bugün düzenleyeceği bir basın toplantısıyla gerekçeli bir şekilde açıklaması bekleniyor ...

   

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık