İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, önümüzdeki sürece ilişkin açıklamalarda bulundu … Önce ‘Kurultay’ sonra Yerel Seçimler…

ÖNDER Haber - Adem KANKAYNAR/

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı  Mehmet Çayırlı, önümüzdeki sürece  ilişkin açıklamalarda bulundu …      Önce ‘Kurultay’ sonra Yerel Seçimler…

 İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, düzenlediği basın toplantısıyla, 12 Ağustos’ta yapılacak İYİ Parti 2’nci olağanüstü kurultayı ve önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. İlçe Başkanı Çayırlı; “Önce yeniden genel başkanımız Meral Akşener’i tek aday olarak göstereceğimiz büyük kurultayı atlatacağız, ardından

 

 

 

yerel seçimler için sıkı bir çalışma sürecine gireceğiz” dedi.

24 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri sonrasında, partisinin cumhurbaşkanı adayı olan MeralAkşener’in, seçimde beklenen başarıyı yakalayamadığını düşünerek, Türk siyasetinde ender görülen bir tavır sergilediğini belirten İYİ Prti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı; “Seçimlerin hemen ardından büyük bir çalıştay düzenlendi ve 24 Haziran seçim sonuçları değerlendirildi. Kimileri, yaklaşık 10 ay önce kurulan partinin aldığı sonucu başarılı bulurken, kimileri de sonucun beklentilerin çok altında olduğunu söyleyerek, genel başkanımızı ve partimizin üst düzey yöneticilerini ağır bir biçimde eleştirdi. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener de bu eleştirilerden sonra kendisini başarısız olarak gördü ve Türk siyasetinde eşine ender rastlanan bir tavır göstererek genel başkanlıktan istifa etti ve yapılacak kongrede de aday olmayacağını söyledi.

Elbette böyle bir davranışa daha önceleri ülkemizde hiç rastlanılmadı.Genel başkan koltuğunda yıllarca oturan, defalarca seçim kaybetmesine rağmen istifayı düşünen bir genel başkana rastlanılmadı. Oysa İYİ Parti olarak girilen ilk seçimdi, üstelik partinin seçimlere katılıp katılmayacağının tartışıldığı bir ortamda, henüz daha ülke genelinde teşkilatlanmasını tamamlayamamış bir parti, yüzde 10 barajını aşmış ve 43 milletvekilini meclise sokmayı başarmıştır.

Bu durum kimileri tarafından başarı olarak görülürken, kimileri tarafından da başarısız olarak kabul edildi. Sonuçta genel başkanımız Sayın Akşener istifa etti. Onun bu onurlu duruşu beni çok etkiledi ve ben de ne ailem, ne de ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla paylaşmadan istifa kararı aldım ve görevimden ayrıldığımı duyurdum. Sonrasında Muğla İl Başkanımız Sayın İncilay Gezgin Şekerdağ hnımefendi ve sonrasında da genel merkezimiz benim istifamı kabul etmediklerini ve büyük kurultaya kadar istifa kararımı askıya almamı istediler. Çünkü benim düşüncem de,partime zarar vermek değil, siyasette koltuk sevdasından daha önemli şeylerin olduğunu gösteren genel başkanımıza destek olmaktı. Neticede 12 Ağustos tarihine kadar istifa düşüncemizi askıya aldık. Muhtemelen genel başkanımızı kongrede aday gösterecek ve yeniden partimizin genel başkanlı olarak birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Şu aşamada başka aday da çıkmadı, muhtemelen Sayın Meral Akşener tek aday olarak kongreden güçlü bir şekilde çıkarak; il ve ilçe teşkilatları, milletvekillerimizle ve genel merkez yöneticileriyle birlik ve beraberlik içerisinde, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerin hazırlıklarına başlayacağız” diyerek yaşanan süreci aktardı.

 

Şu ana kadar 3 aday çıktı…

 

İYİ parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, 12 Ağustos’ta yapılacak büyük kurultay sürecine ilişkin yaptığı açıklamanın ardından, önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin görüşlerini de aktararak, “24 Haziran sonrası yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza bir aylık dinlenme fırsatı tanıdık. Geçtiğimiz hafta, tam katılımla ilçe yönetim kurulu olarak toplandık. Toplantının büyük bölümünde de önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere ilişkin görüş alışverişinde bulunduk.Başkan adayımız ve meclis nasıl belirlenecek, hangi yol ve yöntem uygulanmalı, neleri yaparsak bu seçimlerden başarıyla çıkarız gibi ana başlıkları tartıştık.Önümüzdeki günlerde ilçe teşkilatı olarak bir anket çalışması yapacağız. İlçe merkezinde ve mahallelerde ‘Kimi aday olarak görmek istersiniz’ diye soracak, çıkan sonucu, önce kendi aramızda ve daha sonra da il başkanlığımız ve genel merkezimizle paylaşacağız. Şu ana kadar parti üyesi olmayan üç isim, partimizden aday olmak istediğini bizlere iletti. Umarız bu sayı daha artar.Çünkü sayının artması demek bir anlamda partimize gösterilen ilginin karşılığı demektir.Bu isimlerle görüşmelerimiz devam edecek.Farklı isimler de ortaya çıkacaktır.Sonuçta son kararı genel merkezimiz verecektir.

 

Önemli olan, bu noktada Milaslı hemşerilerimizin ve ilçe teşkilatımızın istediği, birlikte uyum içerisinde çalışacağı ve en önemlisi de seçimlerde iddialı olacak bir adayı belirlemektir.İnşallah da böyle olacaktır.

12 Ağustos 2018 tarihinde Ankara’da yapılacak büyük kurultayın ardından bizler, kendi seçim bölgelerimizde çalışmalara başlayacağız” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık