İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı Muhtarlarla buluştu

Adem KANKAYNAR -

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı Muhtarlarla buluştu

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı, saha çalışmalarına hız verdi. Bir yandan ilçemizdeki resmi kurum-kuruluş, STK’lar, Oda ve Dernek yöneticileri ziyaret edilirken, diğer yandan da mahalle çalışmalarına başlayan İlçe teşkilatı bu kez de mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

İlçemize bağlı Menteş mahallesindeki Sarnıç Restoran’da düzenlenen kahvaltı etkinliğine İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, eski dönem Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, eski Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı ve tüm yönetim kurulu üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kasım Özkan ile Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve 50’ye yakın mahalle muhtarı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, 25 Aralık 2017 tarihinde başlayan ve kısa zamanda tamamlanan kuruluş çalışmalarını ve ardından yapılan birinci olağan genel kurul sürecini anlatarak,

“Bizler sözde değil özde sizlerle birlikte çalışmak, sorunlarımızı konuşmak ve çözüm yolu aramak istiyoruz. Sizleri ve temsil ettiğiniz vatandaşlarımızı gerçekten önemsiyor ve değer veriyoruz. Yaptığımız bu toplantı sadece bugünlük olmayacak ya da laf olsun noktasında kalmayacak. Sizlerle ben veya yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım sürekli istişare halinde olacaklar. Bu süreçte sizlerden beklentimiz, kendi mahallenizle ilgili sorunları zamanında ve doğru olarak bizlere aktarmanızdır” diyerek, katılan muhtarlara teşekkür etti.

İlçe Başkanı Çayırlı’nın ardından Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban da, verilen davet ve muhtarlara sorunlarını aktarma adına tanınan fırsat için teşekkür etti.

İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ise, parti tüzüğünde yerel yönetimlere ne kadar önem verildiğini gösteren hususların bulunduğuna dikkat çekerek; “Bu anlamda bütün Muğla bölgesindeki muhtarlarımızla sıkı bir temas halinde olacağız. Sizlerin bize ileteceği her konuyu titizlikle takip edecek ve sonuca ulaşmasını sağlayacağız” dedi.

Konacık eski Belediye Başkanı ve ‘Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nda başkan yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Tosun da, yerel yönetimlerin bir parçası olan muhtarların, vatandaşa hizmet götürme noktasındaki önemini anlatarak; “Sizler, Türk demokrasisinin vazgeçilmez unsurlarından birisiniz. Her ne kadar Büyükşehir Yasası ile birlikte bazı yetkileriniz elinizden alınmış olsa bile sizler, asla gözardı edilemezsiniz. Keza İYİ Parti’nin iktidarında bu yasa yeniden gözden geçirilecek ve sizlere, geçmişte sahip olduğunuz hakların yeniden verilmesi sağlanacaktır” dedi.

 

“Kurumlar var ama devlet yok”

Toplantıda son konuşmayı yapan eski dönem Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun ise, Türkiye’nin ‘tek adam’ yönetimini hak etmediğini, Cumhuriyetin ilanından bugüne işleyen ancak son dönemlerde azalan güven duygusunun yeniden tesis edilerek, devlet düzenin güçlendirilerek sağlanması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde A’dan Z’ye tüm kurumlar mevcut, kurumların başında müdürler, genel müdürler hatta müsteşarlar var ama ellerinde bir yetki yok! Çünkü yetki Beştepe’de oturan Sayın Cumhurbaşkanı’nın elinde… O ne derse, ne söylerse o yapılıyor. Tek başına bütün ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Ancak bu sistem, bu millete uymadı, uymayacak… Eğer bir baskın erken seçim olmazsa, yani seçimler normal tarihi olan 2019’da yapılırsa ve bu süreçte vatandaşımıza demokrasi ve cumhuriyetin nimetlerini doğru bir şekilde anlatabilirsek, inanıyorum ki vatandaşımız sandık başına gittiğinde gereğini yapacaktır.”

Yapılan konuşmaların ardından, toplantıya katılan bazı muhtarlar söz alarak, hem kendi özlük hakları, hem de temsil ettikleri mahallelerin sorunlarını aktardılar. Muhtarların anlattıklarını ise İYİ parti Milas İlçe Yönetim Kurulu üyeleri not aldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık