Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İYİ Parti’den mağdur Gültekin’e destek

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Nazan Yakabaşı ve partili kadınlar, tacize uğrayan, ardından feci şekilde darp edilen Elif Gültekin’i ziyaret ederek destek oldu. Ardından basın açıklaması düzenleyen İYİ Partili kadınlar, İstanbul  Sözleşmesi’nin kaldırılmasının gündemde olmasının kendilerini derinden üzdüğünü söylediler.

İYİ Parti’den mağdur Gültekin’e destek

İYİ Parti İlçe Başkanı Kasım Özkan, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Nazan Yakabaşı ve partililer, geçtiğimiz günlerde işlettiği markette bir şahıs tarafından önce tacize sonra da saldırıya uğrayarak darp edilen Elif Gültekin’i ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kadınlara yönelik taciz ve şiddetin her türlüsünün kesinlikle kabul edilemez olduğunu dile getiren İYİ Partililer, kadınların hak ve hukukunu savunmaya devam edeceklerini açıkladı.

Gültekin, ziyaret ve destek için İYİ Parti yöneticilerine teşekkür etti.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KONUSU KADINLARI DERİNDEN ÜZÜYOR”

 Ardından İYİ Parti İlçe Başkanlığı’nda açıklama yapan İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Nazan Yakabaşı, “Kadına yönelik şiddetin her gün arttğı ülkemizde İstanbul  Sözleşmesi’nin kaldırılmasının gündemde olması biz kadınları derinden üzüyor. Bu sebeple İYİ Partili kadınlar olarak açıklama yapma gereği duyduk.” dedi.

Yakabaşı, “İstanbul sözleşmesi 11 Mayıs 2011’de imzalanmış , 14 Mart 2012 de onaylanmış uluslararası bir sözleşmedir. Bu sözleşmenin en önemli özelliği biyolojik veya hukuki  ailevi bağı olup olmadığına bakılmaksızın ev içi şiddetin ve kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin standartlar ön gören ve Avrupa ülkelerini hukuki olarak bağlayan ilk belge olmasıdır. Sözleşmenin ana teması ve felsefesi hayatın her alanında kadın-erkek eşitliğini sağlamaktır.  Aile içi şiddeti önleme aracı olan bu sözleşmeyi ‘aileyi ve toplumu parçalayacağı’ iddasıyla yok etmeye kalkışmak , eşitlik fikrini yok etmeye kalkışmaktır.” diye konuşarak Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tartışmasının yerine 6284 Sayılı ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesine dair kanunun tam olarak uygulanması için adımlar atması gerektiğini söyledi.

Yakabaşı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Eğer Türkiye olarak bu sözleşmeden çekilirsek kadınlarımızı koruyamayız, kadına karşı şiddeti önleyemeyiz ve bu şiddete boyun eğmek zorunda bırakırız. Kadın kazanımlarını geriye götürecek , kadının haklarının ihlallerine yol açacak , kadını özgür bir birey olmaktan uzaklaştıracak ayrımcılığa muhatap hale getirecek  , kadının yasal haklarını zedeleyecek hiçbir girişimi kabul etmiyoruz. Geçtiğimiz günlerde de Milas’ımızda büfe işleten Elif Gültekin Hanım ve tacize uğrayan teyzemizin başına gelenler  bizi çok sarsmış , İstanbul Sözleşmesinin uygulnmasının ne kadar gerekli olduğu anlaşılmıştır. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Bizler korku içindeyiz, tedirginiz. Kendimizi güvende hissetmiyoruz. Fiziksel , cinsel , psikolojik her türlü şiddetin karşısındayız. Cinsiyet eşitsizliğine karşılıyız.  Cumhuriyetin en büyük kazanımı ; fikri hür , irtanı hür , vicdanı hür  Türk Kadınlarıdır. Sözlerimi Atamızın söylediği şu sözlerle bitirmek istiyorum. Ey Kahraman Türk Kadını , sen yerde sürüklenmeye değil , omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis