İYİ Parti’nin 1 Mayıs mesaisi …

Adem KANKAYNAR -

İYİ Parti’nin 1 Mayıs mesaisi …

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle ilçemiz merkezinde broşür dağıtarak, çalışan ve emekli kesime yasal hakları ile ilgili hatırlatmalarda bulundu.

Broşürde, işçi hakları, kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı alma, tatil günlerinde işçilerin çalıştırılması, çalışanların yıllık izinleri, kadın işçinin doğum izni hakkı, günlük iş saatleri arası mola, emekli olma şartları, işçi alacakları için dava açma, isteğe bağlı sigortalılık ve sendikal haklar gibi ana başlıklarla çalışanların hangi haklara sahip olduğuna ilişkin bilgiler yer aldı.

İlçe yönetiminden bir grup bunu yaparken, öte yandan Muğla Milletvekili Aday Adayı Sibel Metin, İyi Parti Milas Gençlik Kolları Kurucu Başkanı Av. Gürsel İnce ve Teşkilatlardan Sorumlu İyi Parti Milas İlçe Başkan Yardımcısı Ayşe Tavaslı, 1 Mayıs İşçi ve Emekli Bayramı dolayısıyla Radyo Gözlem’e konuk oldular.

1 Mayıs İşçi Bayramı olması sebebiyle tüm emekçilerin günü kutlayarak konuşmasına başlayan İYİ Parti Muğla Milletvekili Aday Adayı Sibel Metin, hem kendini tanıttı, hem de partisinin 1 Mayıs İşçi Bayramı ve diğer bazı konulardaki görüşlerini aktardı.

Konuşmasında, seçim sürecinin kısa olmasına değinen Metin; “Sürecin bu kadar kısa tutulması belli başlı sebeplerinden biri İyi Parti’nin seçimlere katılmamasını sağlamaktı. Çünkü bugünkü iktidar en büyük tehdit olarak İyi Parti’yi gördü ve İyi Parti’nin iktidara gelme endişesi. Bunu engellemek amaçlıydı ama iktidarın hesapları tutmadı. Bu son dakika atılan gollere benzedi ve İyi Parti Mecliste grup kurarak seçimlere katılma hakkını kazandı. Bir ittifak kurma durumu var. Mecliste daha fazla sayıda sandalye sahibi olması mümkün... İttifak kurulabilmesi için de o kadar kısa bir sürede hareket edilmesi zor. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimini ilan etmesiyle 7 gün içerisinde kuracağınız ittifakı bildirmek zorundasınız. Bu kadar kısa bir zaman içinde diğer partilerle görüşeceksiniz, konuşacaksınız, şartlarda anlaşacaksınız ittifak kuracaksınız. Bunu engellemek için de bir sebeptir bu. Öte yandan milletvekili adaylarınızı seçeceksiniz, temayül yoklamaları yapacaksınız bütün bunları yaptıktan sonra da seçim propagandaları için dolaşacaksınız bir yerde hepsine engel koymaktı. Ama bizi bunlar yıldırmıyor, daha çok kamçılıyor. Biz hızla girişimlerimizi yapıyoruz. Sonuçlarını hep beraber göreceğiz. İnşallah Türkiye İYİ olacak” dedi.

Gençlik Kolları Kurucu Başkanı Av.Gürsel İnce ise konuşmasında, “Bugün 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı… Bugün tarlada çalışan köylümüzün, sanayide çalışan işçimizin, evinde el işiyle evini geçindirmeye çalışan ev kadınlarımızın, 1 Mayıs’ta tatil yapmayarak çalışmalarına devam eden bütün basın işçilerinin, memurlarımızın, tüm işçi, emekli bütün halkımızın emek ve dayanışama gününü kutluyoruz. Alınterinin partisi olmaz. Alın teriyle geçimini sağlayan bütün kesimleri sevgi ve saygıyla kucaklıyoruz. İyi Parti iktidarında da herkes emeğinin karşılığını fazlasıyla alacak” dedi.

Teşkilatlardan Sorumlu İyi Parti Milas İlçe Başkan Yardımcısı Ayşe Tavaslı da, İyi Parti Milas Teşkilatı olarak hazırladıkları İşçi-Memur ve Emekli Hakları Kılavuzu hakkında bilgi vererek; “Teşkilatım adına, 1 Mayıs’ın ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk, dayanışma ve bayram havası içerisinde geçmesini diliyorum. İyi Parti Milas Teşkilatı olarak işçi, emekli ve memur hakları kılavuzu hazırladık. Özel günlerde genelde güller, karanfiller dağıtılır. Biz farkındalık yaratmak adına İşçi Bayramında işçilerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın, ev hanımlarımızın, tüm emekçi kesimin aklının bir kenarında kalması gereken, evinin bir köşesinde saklaması gereken haklarıyla ilgili kılavuzlar hazırladık. Bu kılavuzları İyi Parti Milas Teşkilatı olarak Milas merkez ve Pazar yerinde, Güllük, Ören, Selimiye, Bafa ve tüm mahallelerimizde halkımıza dağıttık” dedi ve vatandaşlara “Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapalım. Gelin İyi Parti’yi iktidara taşıyalım. Bütün bunlar olsun ki sizin emekleriniz, haklarınız yerde kalmasın; insanca, hakça, onurlu bir yaşam sürdürelim. Açlık sınırında yaşayan bir ülke olmayalım. Elimizde bu şans varken, çok geç olmadan hepinizden isteğimiz bu son şansımızı harcamayalım, gelin birlikte İYİ olalım” diye seslendi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık