Jandarma Trafik Timlerinden örnek bir eğitim

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Jandarma Trafik Timlerinden örnek bir eğitim

Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen motosiklet kazalarının azaltılmasına yönelik olarak başlatılan “Kaskımla Güvendeyim” projesi kapsamında Milas ilçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik Ekipleri, Jandarma Motosikletli Asayiş Ekipleri ile birlikte Güllük’te motosiklet sürücülerine güvenli sürüş eğitimi verdiler.

Son günlerde artan motosiklet kazalarının önüne geçmek, bu kazaları en aza indirmek için Milas İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Trafik Timleri, ilçemize bağlı Güllük Mahallesi’nde çok önemli bir eğitim etkinliğine imza attılar.

“Kaskımla Güvendeyim” adı verilen proje kapsamında Güllüklü motosiklet sürücülerine verilen eğitimde, hem güvenli sürüş teknikleri anlatıldı ve uygulamalı olarak gösterildi, hem de olası bir kaza sırasında can kaybını önleyecek koruyucu malzemelerin önemi aktarıldı.

 

Jandarma Trafik Timleri tarafından gerçekleştirilen eğitim faaliyetinde motosiklet sürücülerine; kask, dizlik, eldiven gibi koruyucu ekipmanların önemi ile kaza anında sürücülere sağladığı faydalar anlatılırken, meydana gelen ölümlü/yaralamalı trafik kazaları örnek gösterilerek, olası bir kazadan en az hasarla nasıl kurtulunacağı sürücülere uygulamalı olarak anlatıldı.

Jandarma Trafik Timleri ayrıca, sürücülere güvenli sürüş için uyulması gereken trafik kurallarını bir kez daha anlatarak, eğitime katılan motosiklet sürücülerine güvenli motosiklet kullanımı ile ilgili el kitabı ve broşürler verdiler.

Gerçekleştirilen eğitim faaliyetinde dikkat çeken bir başka nokta ise motosiklet kullanımında özellikle gece görünürlüğün sağlanması açısından son derece hayati önem taşıyan reflektif yelekler motosiklet sürücülerine ücretsiz dağıtılırken, koruyucu malzemelerin kullanılması konusunda sürücülere sıkı tembihlerde bulunuldu.

Eğitimlere Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan farklı mahallelerde devam edileceğini belirten yetkililer, yapılacak etkinliklerde daha çok motosiklet sürücüsüne ulaşılarak bire bir eğitimlerle motosiklet kazalarının azaltılmasını hedeflediklerini belirttiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık