Jandarmadan Tatil Boyunca Drone ile Denetim

ÖNDER Haber / Şahin ŞAHİN -

Jandarmadan Tatil Boyunca Drone ile  Denetim

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, 18-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Kurban Bayramı tatili süresince ilimizdeki yoğun trafik sürecinde yapılanlarla ilgili bir açıklamada bulundu.

Jandarma Trafik Timleri’nin, sorumluluk bölgelerindeki ölümlü/yaralanmalı kazaları engellemek veya en aza indirmek amacı ile, özellikle kazalalrın daha yoğun olduğu bölgelerde ve hız yapmaya müsait yol güzergahlarında, trafik ekiplerinin görünürlüğü artırılarak, bu amaçla yol kenarlarına Model Trafik Araçları da konulduğu belirtildi. Ayrıca, yapılan yoğun denetimlerle, hem sürücülere trafik kurallarına uymaları, aşırı hız yapmamaları, yorgun, uykusuz ve alkollü araç kullanmamaları, sakin ve sabırlı olmaları yönünde ikaz ve bilgilendirmelerin de yapıldığı belirtilen açıklamada, trafik yoğunluğu beklenen ve kural ihlallerinin yapıldığı değerlendirilen noktalarda “Dronğ” ile uygulama yapılarak, sürücüler üzerinde “gerçek ve algılanan yakalanma riski duygusu”nun geliştirilmesi amacı ile denetim ve kontroller yapıldığı belirtildi.

Ayrıca, denetimler sırasında şeker ve kolonya ikramının yapıldığı belirtilirken, 3-17 yaş arasındaki çocuklara da “Trafik Dedektifleri Görev Başına” konulu broşürler dağıtıldığı, toplu kısa mesajlarla ve yol güzergahlarında kullanılan pankartlarla sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyarıldığı belirtildi.

Bayram tatili süresi boyunca, ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri ile birlikte de 11 ayrı noktada ortak denetim ve kontrol yapıldığı da vurgulanırken, vatandaşların da bu uygulamalardan memnuniyet duyduğunun gözlendiği belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık