Jandarmanın 177’nci Kuruluş Yıldönümü kutlandı

ÖNDER Haber -

Jandarmanın 177’nci Kuruluş Yıldönümü kutlandı

Jandarma Teşkilatının 177’nci kuruluş yıldönümü Muğla Valisi Amir Çiçek ve ilimiz protokolünün katılımıyla kutlandı.

Valilik Basın Bürosundan edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve eşi Emekli Albay Dilek Özfidan, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Vali Yardımcıları Salih Gürhan, Fethi Özdemir ve Kamil Köten, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanı Mete Çağlar, İl Emniyet Müdür Vekili Adnan Karayel, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Ulusumuzun takdirini

kazanmıştır

Törenin açılış konuşmasını yapan Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, “Başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Bu anlamlı gün vesilesiyle başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere saygıdeğer komutanlarımıza ve değerli mensuplarımıza göstermiş oldukları gayretlerinden dolayı müteşekkirim” dedi.

 

Jandarma Komutanlığı

daha da gençleşiyor ve

daha iyi hizmet yapıyor

Jandarma Teşkilatının 177’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan Vali Çiçek ise, “Her yıl kendisini yenileyen, teknolojiyi kullanan, vatandaş odaklı hizmet sunan, vatandaşı canı pahasına koruyan, Jandarma Komutanlığı daha da gençleşiyor ve daha iyi hizmet yapıyor. Jandarma Komutanlığımız ilimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde, kırsal bölgelerde ve sorumluluk alanında görev yaparken her şeyden önce anayasaya, kanunlara ve verilen emirlere uygun olarak vatandaşların, toplumun huzur ve mutluluğunu sağlıyor” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar bu görevi yaparken vatanımız, bayrağımız, milletimizin birliği için canını veren şehitlerimize, ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımı iletiyorum” dedi.

 

47 Jandarma personeli

ödüllendirildi

Konuşmaların ardından, Vali Çiçek’e 177’nci yıl anı objesi Albay Yavuz Özfidan tarafından sunuldu.

Daha sonra ilimizde; düzensiz göç olaylarının önlenmesi, emniyet ve asayişin sağlanması ile kamu düzeninin korunmasına yönelik üstün gayretlerinden dolayı 47 Jandarma personeli, Vali Amir Çiçek tarafından ödüllendirildi.

 

Törenin son bölümünde

Törende ayrıca jandarma konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Ardından, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan eğitimli köpekler konuklara kısa bir gösteri sundu. İz sürme, narkotik ve bomba alanlarında eğitim almış köpekler görevli uzman personel nezaretinde yeteneklerini sergiledi.

Köpekler uyuşturucu yakalamaktan, patlayıcı madde tespitine ve iz sürmeye kadar eğitildikleri alanlarda maharetleriyle katılımcıları büyüledi.

Program, askerlerin tören geçişi ile dereceye giren öğrencilerin resim, şiir, kompozisyon eserlerinin ve jandarmanın kullandığı silah ve diğer cihazlarla oluşturulan sergiliklerinin gezilmesinin ardından sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık