“K harfi yeterlidir” ayakta alkışlandı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“K harfi yeterlidir” ayakta alkışlandı

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro etkinliğinde, “K harfi yeterlidir” adlı tek kişilik oyun, 28 Mart 2017 Salı akşamı saat 20’de Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda sahnelendi.

Utku Erişik’in, Sinan Meydan’ın yapıtından uyarlayıp oynadığı oyun, ayakta alkışlandı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz ile bazı Meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu bir yurttaş topluluğu tarafından izlenen oyun büyük beğeni topladı.

Dakikalarca ayakta alkışlanan oyun sonunda sahneye çıkan ve oyunu Milas’a bağlı 5 belde mahallede daha sergilemek istediklerini belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Milas şubelerinin organizasyonları ile  Milas’a gelen Utku Erişik’in bu oyununu daha önce izleyememiştim. Bugün izlediğim performans muhteşemdi. Özellikle gençlerin Atatürk’ü gerçeği ile anlaması açısından bu oyunu muhakkak izlemesi gerekli. Önümüzdeki günlerde sizleri Milaslılarla tekrar buluşturmak adına bu oyunu 5 beldemizde daha sergilemek istiyoruz. Ben bu muhteşem performans ve güzel oyununuz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Oyun Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasında yer alan K harfine ithafen hazırlanmış. “Belgelerin ışığı tiyatro sahnesini aydınlatıyor. Tarihin sanatla dansı yalanlara karşı AKL-I KEMAL gerçeğini doğuruyor …” sözleriyle dikkat çekilen oyun, Tarihçi Sinan Meydan’ın, ülkemizin içinde bulunduğu tabloya Mustafa Kemal Atatürk’ün, imzasındaki harfleri kastederek, şu tepki mesajı ekseninde kurgulanmış: “Şimdilik bir K harfi yeterlidir. Bana vaat ettiğiniz işler yapılıp bitirildikten sonra imzamın kalan kısmını tamamlarım …”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık