Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kabotaj Bayramımız kutlu olsun...

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi, Güllük’te de törenle kutlandı. Her yıl Güllük Liman Başkanlığı ve Milas Belediyesi’nin çeşitli etkinlekliriyle geniş olarak kutlanan Kabotaj Bayramı, bu yıl, sadece resmi törenle kutlandı.

Kabotaj Bayramımız kutlu olsun...

Milas Kamakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Yapar, Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Milas Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, Güllük Liman Başkanı Selçuk Arslan ve protocol üyeleri ile bölgenin balıkçıları, denize çelenk bırakma törenini gerçekleştirerek, Kabotaj Bayramı’nı kutladılar.

Bayramla ilgili bir mesaj yayınlayan Milas Kaymakamı Eren Arslan, şunları belirtti:

“Türkiye’nin, kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiği 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu Türk Denizciliği’nin bağımsızlığı ve geleceği açısından büyük önem taşımakta ve 94 yıldan bu yana da ülkemizde 1 Temmuz tarihi “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Kabotaj Yasası’na göre, Türkiye kıyılarında ve ülkemiz limanlarında her türlü denizcilik faaliyetleri, Türk Bayrağı asılmak suretiyle yerine getirilmektedir. Bu yasa doğrultusunda, yaklaşık 8000 kilometre uzunluğunda sahil şeridine sahip olan ve üç tarafı denizlerle çevrili, iki önemli boğaza sahip ülkemizin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden bu konumunu denizciliğimiz açısından da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Büyük Önderimiz Atatürk’ün “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız” sözünü kendimize rehber edinerek, denizcilik sektörünün gelişmesi için üstün çaba göstermeliyiz.

Bir deniz ve sahil kenti olarak, bu çabaya Ege’nin en büyük dökme yük limanı olan Güllük Limanımız, yat limanlarımız, İskelelerimiz, Balıkçı Barınaklarımız ile önemli bir katma değer sağlamaktayız. Ayrıca mevcut limanımızın daha da büyütülmesine yönelik tasarlanan projeler ile deniz ticaretinin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalar yapmaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm deniz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anarken, denizcilik sektörünün gelişiminde emeği geçenlere ve tüm deniz severlere selam ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis