Kaçak kazıya suçüstü: 4 tutuklama …

Adem KANKAYNAR -

Kaçak kazıya suçüstü: 4 tutuklama …

Milas İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Ören Jandarma Karakolu’nda görevli ekipler, ilçemize bağlı Kalem Mahallesi Dedeler mevkisinde kaçak tarihi eser kazısı yapan 8 kişiye suçüstü yaptı. Gözaltına alınan şüpheliler, yapılan ilk sorgularının ardından Adliyeye çıkarıldılar. Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

 

Alınan bir istihbaratı değerlendiren Ören Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görevli ekipler, başlattıkları teknik ve fiziki takibin ardından, kepçe ve kazma-kürek ile tarihi eser arayan 8 kişiye suçüstü yaparak gözaltına aldı.

Jandarmanın baskın verdiği gören şüpheliler ormanlık alana kaçmaya çalıştılar ancak yaşanan kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınan H.U., R.E.Ö., Ö.A., H.Ö., E.B., B.H., E.Y., ve M.S.. adlı şüphelilerle birlikte ele geçirilen kazı malzemelerini de el koyan Jandarma, şüphelilerin ilk sorgusunu tamamlayıp adli makamlara teslim etti.

Adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 3’ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, 5 şüpheli ise tutuklanma istemiyle mahkemeye gönderildi. Aralarından R.E.Ö. adlı şüphelinin hakim tarafından serbest bırakıldığı bu beş kişiden B.H., E.B., E.Y. ve H.U. adlı şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildiler …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık